fbpx

Zveřejněno: 18. 9. 2017

otakar chochola ceska skola feng shui 550x600 1
Zakladatel České školy Feng Shui a její hlavní lektor

K umění Feng Shui jsem se dostal v roce 1997, kdy jsem se ze zvědavosti zúčastnil mezinárodního festivalu Feng Shui v Praze, konaného pod záštitou mistra Rogera Greena. Jako architekta mě zaujala možnost léčit prostor a lidi ve vzájemné souvislosti. Svoji praxi a studium jsem spojil s učením umění Tai Ji Quan a Qi Gong, kterým se od stejné doby intenzivně věnuji.

Pod vedením mých učitelů Feng Shui Rogera Greena, Adalberta Nellisena, mistra Borise Michajloviče Brina a Evy Joachimové jsem dospěl k otevření vlastní konzultační praxe a později k založení České školy Feng Shui. V naší škole jsme spolu s Davidem Eyerem vychovali již stovky odborníků v dané oblasti.

Mým krédem v oblasti vzdělání Feng Shui je kladení důrazu na podporu osobního růstu a poznání a dosažení zlepšování vlastní situace – osobní kultivace. V roce 2008 jsem se vydal na studium čínských bojových umění a taoistické meditace do tradiční chrámové školy – taoistické akademie ve wudangských horách v Číně, kde jsem strávil intenzivní výukou několik měsíců v roce, opakovaně po dobu 4 let. Za svého pobytu jsem získal titul pokračovatele linie školy pod taoistickým jménem Zi Pei (hojný déšť) a stal jsem se hlavním učitelem naši linie v České republice. Výsledky mého poznání jsem začlenil i do výuky Feng Shui.

Jsem předsedou občanského sdružení Plující oblaka o.s., které podporuje výuku v oblasti Wushu. V roce 2013 jsem otevřel 1. veřejnou čajovnu v ČR ve volné přírodě – Čajový altán v Prachovských skalách, který je rovněž postaven dle principů Feng Shui.

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...