fbpx

Zveřejněno: 5. 3. 2015

obr1
Filip a Veronika, zakladatelé konceptu FreshBedýnky.cz

Dali jsme se dohromady, protože jsme zjistili, že nás oba baví podobné věci – vedli jsme alternativní životní styl (vitariánství), takže jsme jedli jen syrové ovoce, zeleninu, ořechy a saláty. Milovali jsme čerstvé a chutné plody přírody, ideálně bez chemie, a v Praze nám chybělo místo, kde bychom je mohli koupit.  A tak jsme zkontaktovali několik ekofarem a začali vozit bedýnky pro sebe a kamarády. Zájem o suroviny byl ale tak velký, že jsme se rozhodli založit firmu a věnovat se projektu naplno.

V té době jsme se znali hodně krátce, bydleli jsme spolu, pracovali spolu a trávili spolu volný čas. Napůl jsme spali v kanceláři, a práce zase bydlela s námi doma. V té době Veronika skládala bedýnky, přijímala zboží, starala se o sortiment. Filip komunikoval s farmami, zákazníky a objednával suroviny. A společně jsme rozváželi. Práce bylo až nad hlavu, ale vlastně jsme si to užívali – tvořili jsme svůj vlastní projekt a dělali práci, kterou jsme chtěli!

Čas plynul, zájem o naše bedýnky rostl a tak se rozrůstal i náš tým. Nejdříve na tři členy, pak na čtyři, pět… a dneska je nás 25!

Dnes jsou z nás, Filipa a Veroniky, partneři jen v podnikání. Víme, že náš vztah měl úžasný plod – naši firmu a to bychom za nic nevyměnili! Nadále jsme si skvělou inspirací a pracovní partnerství si užíváme ještě víc než dřív!

V roce 2013 jsme se spojili s novým parťákem - investorem z řad našich zákazníků. Freshbedýnky se díky tomu posunuly o velký krok dopředu – usídlili jsme se v novém, vysněném skladu, který jsme si přizpůsobili na míru. S naším parťákem sdílíme velkou vizi a tak o nás v budoucnu ještě hodně uslyšíte! :)

V roce 2013 jsme získali titul EY Začínající podnikatel roku. Výhra je příjemným oceněním za skoro 5 let našeho podnikání a potvrzením, že to, co děláme, děláme dobře a má to smysl!

A to se nám potvrdilo i následující rok, kdy jsme se stali nejoblíbenější bioprodejnou roku 2014, v soutěži Svazu ekologických zemědělců PRO-BIO. Moc si toho vážíme a děkujeme! 

Na Freshbedýnkách nejvíce oceňujeme, že se v nich můžeme seberealizovat, práce nám je radostí a tvoříme je přesně tak, jak chceme. A že si můžeme zvolit, s jakými lidmi chceme pracovat – náš tým je ten nejskvělejší pod sluncem! Každý den děkujeme za zkoušky, inspiraci a zážitky, které společně prožíváme, díky kterým rosteme každý zvlášť i jako tým. Jsme zkrátka fantastičtí!

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...