fbpx

Zveřejněno: 8. 8. 2017

Biozemědělství se nedá dělat jinak než s láskou, protože je to každodenní záležitost a dřina. Sympatický ekofarmář Stanislav Šindler má na dlani nejen srdce, ale i mozoly. Jak probíhá běžný den na farmě, co je klíčem k úspěchu a s jakými obtížemi se musí toto odvětví potýkat? Na tyto otázky dostanete odpovědi v našem videu.

Ekofarma Javorník leží v srdci Valašska v Bílých Karpatech. "My u nás říkáme, že u nás končí půda a začíná kamení," směje se farmář. Přesto i tam narazíte na pasoucí se stáda skotu a lány pšenice.

Zrna na Javorníku melou a mění ve voňavé bochníky chleba ve vlastním mlýně. Čerstvý chkéb pak můžete zapít lahodným domácím mlékem, které díky projektu "mléko do škol" budou moci ochutnat i žáci v lavicích. Vypadá to na dokonalou "agro idylku", ovšem i zde není každý den slunečno, a tak i usměvavý Stanislav Šindler někdy zvážní... 

 

stanislav sindler

Stanislav Šindler

foto: archiv

Tipy redakce

Zloději kradou písek z pláží. Je to velmi cenná komodita

Zloději kradou písek z pláží. Je to velmi cenná komodita

Loni v létě zaplatil jeden britský turista na Sardinii pokutu 1 032 eur, když byl...

Zloději odnáší písek z pláží. Je to podobně cenná komodita jako voda

Zloději odnáší písek z pláží. Je to podobně cenná komodita jako voda

Loni v létě zaplatil jeden britský turista na Sardinii pokutu 1 032 eur, když byl...