fbpx

Zveřejněno: 22. 6. 2017

Na čtvrtého a pátého srpna si rozhodně neplánujte žádnou dovolenou u moře. V tomto termínu se totiž v Hřimězdicích, kousek od středočeské Příbrami, uskuteční mistrovství České republiky v cliffdivingu. Kromě předních světových skokanů se můžete těšit na hudebně nabitý víkend, plný zahraničních i tuzemských umělců. Na Desperados Highjump nebude samozřejmě chybět ani Flowee!

Osmnáctý ročník unikátní akce přinese nejen špičkové sportovní výkony v podobě skoků do vody, ale i živá vystoupení hudebních skupin či djů. 

Podmanivé beaty na každém kroku 

Hlavními hvězdami letošního Highjumpu jsou djové z Velké Británie Stanton Warriors. Anglická dvojice breakbeatových producentů a djů působí na hudební scéně od devadesátých let, a proto se dá považovat za jednu z nejzásadnějších postav scény elektronické hudby. Dalším velkým jménem hudebního programu je britsko-německý projekt Smash Hifi Live, za nímž stojí breakbeatová dvojice producentů a djů Martena Horgena a Leeroye Thornhilla, který dokonce deset let působil v legendární skupině The Prodigy. Další hudební headliner Highjumpu a stálici, tentokrát tuzemské scény, představuje kapela Wohnout.

Mistři skoků 

Pro návštěvníky přírodního areálu žulového lomu je však připravena ještě jedna novinka. K osmnáctým narozeninám si Desperados Highjump nadělil posunutí závodní skokanské výšky na dvacet metrů nad hladinou lomu. „Chtěli jsme ve stylu piva Desperados posunout laťku zase o kousek dál, a tak jsme předělali skokanský můstek na větší výšku. Těšíme se na sportovní výkony skokanů, kteří letos na Highjump přijedou,“ řekl o novince Highjumpu Tomáš Jechort, jeden z hlavních pořadatelů akce. I vy budete moct zkusit posunout vlastní laťku a na vlastní kůži skočit do vody. 

My tu budeme, a co vy? Vstupenky na celovíkendovou akci seženete v prodeji v síti Ticketstream.   

foto: Jan Pelikán/ Highjump

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...