fbpx

Zveřejněno: 26. 5. 2017

Jednoduchá, ale pravidelná fyzická cvičení i účinné meditační a vizualizační techniky, k tomu ale hlavně pořádná dávka chuti změnit své myšlení a překonat vlastní pohodlnost. Pozitivní změna na těle i duchu, osobním růstu, zdraví, kvalitě života, vztazích i financích jako výsledek – podle toho, co bylo cílem. To je v kostce metoda Mirzakarima Norbekova, která už druhým rokem zapouští kořeny i v České republice.

razitko novyfenix.144x143

Filozofie učení, vhodného pro všechny věkové skupiny, vychází z tisíciletími prověřených praktik a vědomostí vycházejících z takzvané súfijské medicíny a dalších starých orientálních nauk, které byly přizpůsobeny rytmu a životu moderního člověka.

Tělesné i duševní schopnosti každého člověka jsou podle ní v podstatě neomezené a záleží jen na tom, do jaké míry si to jednotlivec dokáže uvědomit a jak dokáže znovu probudit svoji vrozenou schopnost sebeuzdravování.

Mirzakarim Sanakulovič Norbekov (1957) pochází z Uzbekistánu a je doktorem psychologie, pedagogiky, medicínské filozofie, autorem mnoha patentovaných vědeckých vynálezů a objevů, členem ruské Akademie věd, specialistou na „súfijskou medicínu“ a autorem několika světových bestsellerů vysvětlujících, jak být šťastný a žít zdravě. Osobně i prostřednictvím svých žáků pořádá výukové semináře v Rusku i ve světě. 

norbekova metoda foto89

Mirzakarim Sanakulovič Norbekov

Pomoz si sám

Hlavním heslem je překonat svou lenost, nespoléhat se už na lékaře a okolí a začít na sobě pracovat. Pokud pacient zvládne takto převzít zodpovědnost sám za sebe a začne pomocí nejrůznějších technik objevovat své skryté rezervy, mohou se dít „zázraky“ jako zlepšení zraku o několik dioptrií během několika dní nebo úplné odložení brýlí, vyhlazení vrásek, mizení jizev, náprava hybnosti, celkové zlepšení zdraví i vyléčení z vážných chronických nemocí.

Největší popularitu si metoda Norbekova drží v domovském Uzbekistánu, Kazachstánu, Rusku a na Ukrajině, výuková centra existují i v Německu, Španělsku, Polsku, Rakousku, Bulharsku, ve Francii nebo v Turecku. Celkově už kurzy prošlo po celém světě více než devět milionů lidí.

Práce s představou mládí a zdraví

Jádrem metody je fyzické cvičení při navození co nejpozitivnější nálady a emoce (představy mládí, krásy, zdraví a úspěchu) a následné uvedení organismu do stavu regenerace a omlazování. Již v roce 1998 bylo toto učení uznáno Mezinárodní asociací nezávislých odborníků jako nejefektivnější alternativní léčebný systém. Pro dlouhodobé výsledky je nutno cvičit nejméně jednadvacet nebo ještě lépe čtyřicet dní.

Metoda zahrnuje osmnáct autorských technik a základních objevů v oblasti psychofyziologie. Nabízí deset cest k vyléčení obtíží: cvičení kloubů, svalové cvičení, trénink vůle, trénink představivosti, speciální cviky na posílení imunity, gynekologické a urologické bezkontaktní automasáže, odstranění vady pokožky (fyzické omlazení), trénink emocí, obnovu zraku a sluchu.

norbekova metoda siskin

Vadim Šiškin

Naučit se dosahovat cílů

Tyto postupy a principy vysvětluje Norbekov svým nezaměnitelným ironickým stylem v řadě svých bestsellerů. Nejznámější z nich „Zkušenost hlupáka 1“ vloni znovu vyšel v českém překladu a letos k němu přibyl druhý díl „Zkušenost hlupáka 2“. Vydavatelem je Oficiální centrum metody Norbekova, jež také několikrát ročně pořádá jednorázové přednáškové večery i několikadenní kurzy této metody pro začátečníky i pokročilé. Lektory kurzů v Praze, Brně a Zlíně jsou manželé Rezeda Kamalova a Vadim Šiškin.

Vadim Šiškin (48), mistr několika bojových umění, je označován za nejbližšího Norbekovova žáka. Kromě běžných kurzů vede i vlastní autorské kurzy práce s cíli, rozvoje intuice, ozdravení páteře a zlepšování uvolněnosti a ohebnosti těla. „U člověka je nejsilnější brzdou zvyk a také nedůvěra v sebe sama,“ říká. „Přitom se můžeme naučit prociťovat svůj život a naučit se jej sami určovat a nestát se oběťmi okolností. Nespálit svůj život, ale skutečně dosahovat cílů. Měnit sny v realitu.“

CHCETE SI PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK ? VÍCE VIZ:  www.novyfenix.cz

 

Čtěte také: 

Designérem svého života: Hlavní myšlenky světového bestselleru

Pod křídly Fénixe: Bubnování je cestou i muzikoterapií

Deepak Chopra je oblast nekonečných možností, tvrdí o sobě známý lékař 

Text: Silvie Haktanir Filipová

foto: Vadim Šiškin, norbekov.com, zdroj: Nový Fénix

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...