fbpx

Zveřejněno: 17. 9. 2017

Přední světová autorita na poli obnoveného havajského učení Ho´oponopono se po šesti letech znovu vrací do České republiky. V rámci Mezinárodní transpersonální konference povede Mabel Katz 2. října seminář s názvem Síla Ho´oponopono. Máte tak jedinečnou možnost se s touto výjimečnou dámou setkat a na vlastní kůži vyzkoušet, jak se dají řešit problémy jen tím, že budete sami sebou.

I love you  – I´m sorry  – Please, forgive me  – Thank you, Miluji Tě – Omlouvám se – Prosím, odpusť mi – Děkuji Ti. Tyto afirmace jsou základní mantrou učení prvních Havajanů, kteří osídlili tichomořské souostroví někdy okolo roku 1000 n. l. Opakováním těchto slov nasměrujeme sami sebe k čištění starých paradigmat myšlení, a budeme se tak pomalu navracet do původního „nulového stavu“, kdy zjistíme, že vnější svět neexistuje a jedinou pravou podstatou bytí je naše nitro.

Přebíráme tak 100% zodpovědnost za náš život a za vše, co do něj přichází. Samotný název Ho´oponopono se dá přeložit jako: napravit chybu nebo udělat něco správně, protože plným uvědoměním a následným ovlivněním sama sebe, můžeme řešit prakticky všechny problémy našeho života.

shutterstock 170495192

Uvědomění si vlastního já je základní myšlenkou učení Ho´oponopono

Kdo je Mabel Katz?

"Vyčisti, vymaž a najdi svůj vlastní mír. Kde? Uvnitř sebe!" To jsou slova Morrnah Nalamaku Simeony, zakladatelky současné podoby havajského umění řešení problémů, která společně se svým žákem Dr. Ihaleakalá rozšiřovala od 70. let minulého století Ho´oponopono po celém světě. Jednoho z jejích seminářů se v červenci 1997 v Nebrasce zúčastnila i v tu dobu velice mediálně známá a podnikatelsky úspěšná Mabel Katz.

"The Latino Oprah Winfrey", jak se jí ve španělsky mluvící komunitě říkalo, však toužila najít kromě pracovního úspěchu i spokojenost. Chtěla změnit cestu svého života. Nejjednodušší cestu srdce se jí podařilo najít v učení Ho´oponopono, a proto se rozhodla opustit vrcholový byznys a cestovat společně s Dr. Ihaleakalá. Po absolvování více než 200 sezení začala sama vést semináře, přednášet a, šířit tak Ho´oponopono.

Mabel Katz ve svých seminářích nehovoří jenom o zákonitostech havajského učení, ale také o tom, jak se jí samotné změnil život a co jí neuvěřitelných dvacet let praktikování myšlenek Ho´oponopono přineslo.

Hluboko k základním otázkám

Jednoduchým, ale za to strhujícím způsobem umí provést celou řadou témat, jako je vytvoření vnitřního míru, štěstí a rovnováhy. Ve svých přednáškách mluví také o tom, jak přitáhnout do svého života ty správné lidi a ideální situace či jak lépe porozumět a odhalit svoji pravou identitu. V průběhu semináře se tak společně s Mabel posluchači dostávají až do nejhlubších rovin svého bytí k základním otázkám: Kdo jsem? Co je to problém?

Zdá se, že na tyto otázky je velice těžké najít odpovědi. Podle Mabel to ale tak těžké není. I podle názvu její první knihy The Easiest Way jsou základní principy šťastného života vlastně jednoduché. Jde pouze o nalezení dostatečné víry ve vlastní já, které pak můžeme následovat. Všechny aspekty naší osobnosti poté jednoduše prostoupí klid, mír a láska. Kombinace osobního kouzla Mabel Katz a učení Ho´oponopono může pomoct najít řešení těm, co chtějí změnit cestu svého života.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...