fbpx

Zveřejněno: 4. 7. 2017

Je to více než rok, co tisíce příznivců modelů Tesla Motors napjatě očekávaly představení podoby prvního cenově dostupného elektromobilu Tesla 3. Nyní mohou své stáje konečně skutečně rozšiřovat o daší Zero Emission přírůstek – Elon Musk oznámil, že očekávaný sporťák oficiálně uvede do sériové produkce v horizontu dní.

V původním plánu bylo předání prvních 30 aut novým majitelům v rámci velkolepých oslav až  28. července. Jak se ale zdá, čas předběhl očekávání. První Tesly budou dokončené již tento týden. „Model 3 splnil všechny regulační požadavky na výrobu dva týdny před plánovaným termínem. Očekává se dokončení v pátek,“ sdělil na svých sociálních sítích sám Musk.

Na nejdiskutovanější elektromobil, který by měl vzhledem k cenové dostupnosti rapidně zvýšit obraty společnosti, v současné chvíli čeká přes 400 000 lidí. Po prvních vlaštovkách se během následujícího měsíce plánuje výroba stovky aut. Tesla zároveň uvedla, že už o měsíc později se číslo zvýší na 1500 vozů. A jak dále popsal na síti Twitter Elon Musk, vypadá to, že ke konci roku už má sériová měsíční výroba čítat na 20 000 vozů.

Dojezd a cena lákají statisíce kupujících

Nová Tesla má přinést nejen luxusní design, který je fér k životnímu prostředí, ale také větší komfort. Dá se říct, že se stane rodinným vozem pro pohodlné cestování 5 osob, aniž by si vzájemně musely upírat prostor. Počtu cestujících je pak také přizpůsobena velikost kufru. Co ale zcela určitě potěší rodiny s dětmi, Tesla vyniká i plným počtem hvězd ve všech bezpečnostních kategoriích a vysokým dojezdem, který je spočítán na 344 kilometrů. 

Model Tesla 3 bude možné zakoupit za cenu 35 000 dolarů. V Česku se bude v základu prodávat okolo 850 000 Kč. Budeme si však na něj muset ještě asi rok počkat. 

foto: Tesla, zdroj: Tesla, Twitter, Youtube, Science Alert

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...