fbpx

Zveřejněno: 28. 5. 2017

V neděli 28. května úderem desáté hodiny otevře milovický Park Mirakulum svou náruč více než pěti stům dětí z 34 dětských domovů. Již potřetí se zde uskuteční Den pro děti ze středočeských dětských domovů, nad nímž převzala záštitu hejtmanka Jaroslava Jermanová Pokorná, která děti na akci osobně přivítá.

„Dětské domovy mají u nás vždy dveře otevřené a již od začátku fungování Mirakula u nás děti z domovů neplatí vstupné,“ říká majitel Mirakula Jiří Antoš a dodává, že právě proto v loňském roce akci ještě rozšířili. „Stejně jako loni nás ve stejný den navštíví i děti z dětských domovů pod záštitou Nadačního fondu Hanky Kynychové,“ vysvětluje Antoš s tím, že akce Mirakulum v pohybu s Hankou Kynychovou bude zároveň oslavou 11. narozenin oblíbeného tanečního projektu pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte. Park bude ovšem samozřejmě otevřen i pro všechny ostatní návštěvníky.

miraculum img 7327

Děti z dětských domovů sem mají vstup zadarmo.

Pestrý program

Hlavní program bude probíhat především v amfiteátru, kde vystoupí třeba muzikálová hvězda Natálie Grossová, Linda Finková, hlasová poradkyně z pořadu Tvoje tvář má známý hlas, či tanečník Marek Dědík, který děti naučí populární tanec cha-cha. Každý, kdo zvládne základní kroky tohoto latinsko-amerického tance, dostane jako odměnu balíček zdravé stravy. 

Chybět samozřejmě nebude ani Hanka Kynychová, která si s dětmi zacvičí, a těšit se můžete i na taneční vystoupení dětí z dětských domovů, která vznikla v rámci projektu Hejbejte se a zpívejte. Nadační fond Hanky Kynychové podporuje volnočasové aktivity dětí v dětských domovech. Fond se věnuje všem dětem bez rozdílu věku či talentu. Prostřednictvím projektu Hejbejte se a zpívejte se děti dostanou do profesionálního prostředí aktivit, které je baví – tanec, zpěv či herectví. Děti si tak mohou vyzkoušet, jaké to je stát na prknech, která znamenají svět, a učí se, že úspěch přijde až po tvrdé a dobře odvedené práci. Díky pohybu bojují nejen s trémou, ale hlavně s psychickým trápením, které si mnohdy nesou ze svých biologických rodin. 

mirakulum 19042014 mensi 65

Program na víkend? Vezměte své potomstvo do Mirakula a nebudete litovat.

Co park nabízí

Pro děti z domovů, ale i pro ostatní příchozí budou k dispozici všechny atrakce parku, rozkládající se na neuvěřitelných deseti hektarech – adrenalinové lanové centrum, podzemní chodby a bludiště, prolézačky všech tvarů a obtížností, trampolíny, naučné stezky, miniZOO... „Rád bych všechny pozval především do nových částí parku, kterými je kromě mnoha drobných vylepšení především Dětská vesnička a osmá věž našeho hradu,“ říká Jiří Antoš.

Osmá věž vyrostla uprostřed hradního nádvoří a funguje jako mohutná prolézačka spojená v několika úrovních s ostatními věžemi. Dětská vesnička je soustava barevných domečků, které jsou propojené můstky, visutými lávkami a skluzavkami. Najdete v ní i různé herní prvky a je určena především nejmenším návštěvníkům parku.

V rámci programu přiblíží svou práci i Policie ČR a v provozu bude rovněž Tankodrom Milovice, kde se děti i dospělí mohou projet obrněnými transportéry. A dobrá zpráva nakonec: I přes bohatý program bude vstupné stejné jako jakoukoli jinou sobotu či neděli.

Více informací se dozvíte na internetových stránkách Mirakula nebo na facebookovém profilu.

 

Čtěte také:

Připravte dětem kreativní party. Budou vás milovat

Modré děti. Kdo jsou a s čím přišly na tento svět?¨

Zadeček v bavlnce nebo v ropě?

foto: Miraculum

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...