fbpx

Zveřejněno: 21. 10. 2017

Ruce potřebujeme udržovat nejen zdravé a v pořádku, aby dobře sloužily, ale také vzhledově v jisté kvalitě, protože nás reprezentují stejně tak jako náš obličej. Jsou totiž první nárazovou zónou pohledů našeho okolí.

Prvním bodem péče o ruce je jistě jejich neustálé promazávání. Pokud si je však desetkrát denně nemyjete mýdlem a nemáte namáhavou práci, pak potřebu krému ani mít nemusíte. Pokožka na rukou obvykle vysychá stykem s vodou a ještě více stykem s jakýmikoliv povrchově aktivními látkami. V dnešní hyperčistotné době je však asi málo takových, kteří se několikrát denně nemyjí mýdlem. Proto je ihned po umytí dobré ruce promazat nějakým běžně dostupným, ne příliš drahým přírodním krémem.

ruce krem shutterstock 125007146

Denní mazání krémem je důležitou součástí správné péče. Muže ale postačit i obyčejný olivový olej.

Olej nebo krém? 

Jde v podstatě jen o rovnováhu sil, aby se co nejrychleji obnovil ochranný film na pokožce. Použití krému v chladnějších měsících je pak pro komfort bez napjaté a mnohdy praskající pokožky téměř nutnost, minimálně jednou denně. Krémy na ruce vybírejte podle složení. Pokud vám nevadí extrémní mastnota, o ruce lze pečovat i pomocí hutnějších a výživnějších olejů, jako je např. olivový. Pohybujete-li se často v kuchyni, vyhýbejte se parfemacím syntetickým a vlastně i parfemacím vůbec. Takový chléb s máslem, medem a s vůní oblíbeného krému na ruce není na snídani úplná lahůdka. Syntetické parfemace navíc mohou obsahovat škodlivé a mnohdy toxické látky, které pak i se svačinou nabídnete k snědku třeba svým dětem.

Extra péče

Určitě je vhodné jednou za čas hojně natřít ruce nějakým přípravkem a jít spát v bavlněných rukavicích. Je to taková babská rada z devadesátek, ale funguje výtečně. Pořiďte si například bambucké máslo sladké vůně i chuti od Purity Vision, před spaním naneste, natáhněte rukavičky a ráno po probuzení budou dlaně omlazené a dokonale hydratované. Pokud nejste z těch, kteří pečují denně, určitě si tento rituál čas od času dopřejte.

laky shutterstock 362682686

I laky na nehty mohou být šetrné. Vybírejte je podle složení.

Přírodní laky na nehty 

Největším hitem posledních let jsou laky na nehty bez těch nejhorších toxinů, jako jsou formaldehyd, toluen apod. Opravdu krásné odstíny 3free má profesionální francouzská značka Couleur Caramel. V mnoha nehtových salonech už najdete veganskou značku SPA Ritual a vizážistka Helena Tomanová například ráda doporučuje laky francouzské značky So Bio.

Na český trh se nyní prostřednictvím konceptu Líčírna organics dostávají i 10free laky Aila. Dále máte možnost vybírat z nekonečna barev šetrnější značky Priti NYC, která má navíc sójový odlakovač, jež absolutně nečpí a dokonale barvu odstraní. Lak na nehty zcela bez škodlivých látek vyrobit nelze, a proto raději zapomeňte na to natírat nehty svým malým holčičkám. Nehty prostoupí do těla mnoho škodlivých látek, a žijete-li ve městě, je nápor toxinů na jejich tělíčka už tak dost silný.

Na Green Beauty Marketu 2017 v Prague Gallery Laufen budete moci vyzkoušet nejednu z méně toxických značek laků a čeká vás i manikérský koutek. Prozatím se podívejte do galerie na naše tipy.

foto: Shutterstock

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...