fbpx

Zveřejněno: 28. 12. 2017

Popularita přírodních kosmetických produktů stále roste. Lidé si totiž konečně uvědomují dopady, které jsou způsobeny syntetickými výrobky. Spousta produktů dosahuje bio kvality ať už svým samotným složením, nebo alespoň díky rozložitelným obalům. Jakou kosmetiku tedy v roce 2018 preferovat?

Vyzkoušet můžete třeba italskou přírodní vlasovou kosmetiku Kaaral, jejíž produkty vyživují vlasy, chrání proti krabacení ve vlhku a neobsahují žádné parabeny či sulfáty. Navíc nejsou testovány na zvířatech, což je další zodpovědný trend v beauty světě.

Severský styl

Vliv skandinávského vkusu, který se již příjemně vplížil do našich domovů, se v novém roce promítne i na obecném vkusu a estetice. Trendem je přirozenost. Už jsme všichni zaznamenali, co je hygge, dánský fenomén vyjádřený maximální útulností příbytku. Naučte se nový výraz lagom, tedy švédsky „tak akorát“. Lagom vyjadřuje přístup k životu a promítá se i do péče o krásu ve smyslu zjednodušení. 

shutterstock 589859645

Přírodní koupelové bomby najdete například u značky LUSH.

Rostlinné kmenové buňky

„Kmenové buňky jsou tak trochu tajemné. Chovají se jako chameleoni, kteří dokážou udržet pleť svěží a mladou,“ říká renomovaná dermatoložka Erin Gilbert z New Yorku. Kmenové buňky mají totiž schopnost obnovovat jiné buňky, například právě ty, které udržují vaši pleť pružnou, hladkou a dobře vyživenou.

Tím dochází k omezení stárnutí pleti, a dokonce k jejímu omlazení. Například německá značka PHYRIS nabízí antiaging krém. Ten kromě rostlinných kmenových buněk aktivujících syntézu elastinu a kolagenu obsahuje olej z posvátného afrického plodu marula, který pomáhá pleti bojovat s volnými radikály.

Květinové ozdoby

V roce 2018 nezůstaneme, co se týče beauty trendů, jen u kosmetiky. Květiny ve vlasech nikdy nevyjdou z módy, i proto jich byl plný newyorský fashion week. Nebojte se proto ani vy experimentovat s květinovými ozdobami a čerstvými květy.

Zpět ale ke kráse naší pleti. Zvláčňujícím bombám do koupele se v poslední době dostává velké obliby. Nejen z důvodu příjemného zážitku při jejich postupném rozpouštění a uvolňování vůní, ale také proto, že si je můžete vyrobit sami.

shutterstock 598737389

Černá pleťová maska i devadesátky, to mají být trendy pro rok 2018.

Černé pleťové masky

Na pomoc v boji proti černým tečkám přicházejí černé slupovací masky. Černé proto, že obsahují aktivní bambusové uhlí. Právě díky této látce dokáže maska vychytat všechny nečistoty z pokožky. Aplikuje se na pleť, nechá se zaschnout a velice jednoduše se pak dá i sloupnout. Výsledek je vidět ihned jak na obličeji, tak (pro ty otrlejší) i na vnitřní straně masky.

Že se do módy vrací devadesátky, poznáte především na líčení inspirovaném ikonami, jako jsou Spice Girls, Kate Moss nebo třeba PJ Harvey. Silné modré stíny nebo kouřové líčení, výrazná tvářenka a rtěnka, vyčesané vlasy doplněné klasickým outfitem: džíny a triko… No, ale nenuťte se do toho.

Péče o vlasy: messy & hitech

Moderní jsou účesy, které vypadají mírně rozcuchaně, a přitom romanticky a přirozeně. Důraz se klade také na zdraví vlasů, toho se dosahuje použitím kvalitní kosmetiky a  nejmodernějších technologií.

Frčí i pánská kosmetika

Styl gentlemana se díkybohu vrátil, ať už jde o promyšlené outfity, doplňky, životní styl nebo péči o pleť. Používání vlasové kosmetiky a krémů na obličej tak už ani u mužů rozhodně není tabu. Takže, dámy, nebojte se svého partnera přesvědčit, že v koupelně na zrcadle nemusí mít pouze gel na vlasy a deodorant. 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...