fbpx

Zveřejněno: 15. 4. 2017

Máte tradičně nakoupené barvy a samolepky? Co ale vajíčka letos ozdobit jinak – netradičně? Našli jsme pro vás šest neotřelých tipů. Všechny spojuje jednoduchost, sází na efekt a hlavně je uděláte bez velkých příprav s věcmi, které se nacházejí pravděpodobně na dně vašich šuplíků.

Pokud rádi barvíte, určitě zkuste náš tip s holící pěnou. Tu nastříkejte do nějaké nádoby (nám se osvědčila zapékací miska) asi do výšky 3 centimetrů. Poté k pěně přidejte pár kapek potravinářských barev. Jemně směs promíchejte špejlí (ne moc, aby vám nevznikla nevzhledná hnědá). Následně v této směsi vajíčko obalte a nechte zaschnout po dobu 5 až 10 minut. Nakonec otřete hmotu, která nezaschla.

Pomocí pěny můžete i krásně zesvětlovat barvivo. Pokud chcete docílit pastelových odstínů baby pink nebo baby blue, přidejte opět 5 až 6 kapek potravinářské gelové barvy do pěny a vajíčka nabarvěte. Bílým fixem pak můžete vajíčka vyzdobit puntíky, nebo pouze jejich polovinu, a zbytek domalujte černým fixem do podoby králíčka.

Letošním hitem jsou také black & white kraslice. Černé barvivo se ale hůře shání v obchodech. Vypomoci si opět můžete fixem, když vajíčka pomalujete jednoduchými ornamenty.

bf1661021482ff406461d881f7cbbbdd

Znáte tento tip s novinovými ústřižky? Vypadá velmi efektně!

Nechce se vám barvit? Máme pro vás novinovou metodu. Nastříhejte staré výtisky přesně dle řádků písma asi 2 centimetry dlouhé. Vajíčka poté potřete lepidlem a vrstvěte na ně včerejší zprávy. Na ozvláštnění si sežeňte i nějaká zajímavá razítka nebo neotřelé fonty.

No a pokud si chcete skutečně hodně vyhrát, zkuste náš tip s provázkem. Vajíčko natřete lepidlem a omotejte šňůrku okolo jeho obvodu. Na střed můžete použít krajku nebo komponenty ze starého náhrdelníku, který už nenosíte, perličky nebo knoflíky.

Veselé Velikonoce vám přeje celá redakce flowee.cz

Čtěte také: 

Znáte nejšílenější velikonoční zvyky? 

Velikonoční svátky patří k nejtragičtějším na českých silnicích.

Jsou čarodějné ohně pozůstatkem našeho magického myšlení?  

foto: archiv

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...