fbpx

Zveřejněno: 12. 6. 2017

Nemůžete najít partnerku? Jeďte do Spojených států! Více než 50 procent tamních žen je single. Ani u mužů to není o moc lepší. Vzhledem k tomu, že se blíží doba letních dovolených, bude v tamních barech asi rušno. Procházet se s letní láskou při západu slunce po kalifornské pláži nebo po nejslavnějším mostě světa, to je vrchol romantiky.

Nejlépe (anebo nejhůře?) je na tom v tomto směru kalifornské San Francisco. Okolo 45 % tamních obyvatel žije bez partnera. Osmisettisícové kalifornské turistické letovisko tak potvrzuje fakt, že osamělí žijí více ve velkých městech. Přitom je toto místo plné romantických koutů, které k nějakému milostnému vzplanutí přímo vybízejí.

Například ikonický most Golden Gate. Načervenalý velikán má délku přes 2700 metrů, takže kdo ho chce projít celý, pěkně se nachodí. Ale ta romantika! Výhled na zátoku z tohoto symbolu západního pobřeží USA, ten stojí za to! Mimochodem, kdybyste se někdy ocitli v San Francisku a chtěli si slavný most vyfotit, tak vězte, že nejlepší záběry pořídíte z míst jako Battery Spencer, Hawk Mill nebo Fort Point.

romanek v usa shutterstock 193816727

Romntika na pláži a romantické kopce za rohem? I to je San Francisco. Téhle návštěvy litovat nebudete.

Rájem pro svobodné je pláž v Los Angeles

Dalším městem, kde svatební obřadní síně nemají zrovna plno, je Los Angeles, které také najdeme v Kalifornii. Vypadá to, že nejlidnatější americký stát Spojených států partnerským svazkům příliš nesvědčí.

V žebříčku měst s nejvíce svobodnými je L. A. pevně usazeno už dlouhou dobu (s číslem pohybujícím se kolem 37 % „singlů”). Také proto se o pláži Venice říká, že jde o místo s největší koncentrací nezadaných v zemi. Kdo se chce seznámit, nevynechá toto místo. A když už nenajde vhodný protějšek, aspoň si užije plážové radovánky.

Vždyť tato pláž toho nabízí opravdu hodně – strážní věže známé ze seriálu Pobřežní hlídka, excentrické umělce na promenádě a sportoviště všeho druhu, především místa s posilovacími stroji, hřiště na plážový volejbal, malou kopanou nebo streetball, dále bruslařské dráhy a vůbec všechno možné. Venice Beach se vlastně dá označit za takové malé město ve městě, jedno z kulturních a relaxačních center Los Angeles. I proto sem míří milióny lidí ročně. Seznámit se tu tedy lze celkem lehce.

I jezerní Detroit je plný osamělých srdcí

Zapomenout nelze ani na Detroit. Procento nezadaných má v celých Státech druhé největší, hned po San Francisku. Místní radnice měla v nedávné době finanční problémy a musela omezit některé standardní služby, nicméně nedá se říci, že by se právě to odrazilo na nechuti Detroiťanů navazovat hlubší vztahy. Velký počet singles tu totiž žije už dlouho, potvrdil to například výzkum deníku New York Times v roce 2007.

Ani zde si ale nelze stěžovat na nedostatek romantických koutů. Vždyť město leží u jezera St. Clair. Jestliže vám toto jméno nic neříká, pak vězte, že jde o drobnou modrou tečku na mapě mezi Erijským a Hurónským jezerem v oblasti Velkých jezer na hranici USA a Kanady.

romanek v usa shutterstock 422467465

Románek v USA, proč ne? Ale nezapomeňte na to, že podmínky k získání zelené karty se již zpřísnily.

Orlando „trhá partu“ velkoměst

Podle oficiálních vládních statistik týkajících se cestovního ruchu se Orlando už dlouho drží v žebříčku nejnavštěvovanějších míst v USA na druhém místě hned za New Yorkem. Za letními romancemi se sem však nejezdí. Většinou sem turisté směřují v rámci výletů z plážového Miami a navštěvují zdejší vyhlášené zábavní komplexy Universal, Disney nebo Sea World.

Orlando se totiž vymyká pravidlu, že ve velkých městech žije velký počet svobodných. Možná za to může fakt, že je tu přibližně stejně mužů a žen, a tak se tak nějak navzájem spárovali. Podobně vyrovnaně v počtu obyvatel mužského a ženského pohlaví na tom ovšem je i Los Angeles. Tam nicméně, jak víme, vypadá situace úplně jinak.

Ať už hledáte manžela, manželku, letní vzplanutí nebo jen pobavení a klid při dovolené, jisté je, že Severní Amerika disponuje spoustou zajímavých míst vhodných pro letní dovolenou.

 

Čtěte také:

Chile vyhlásilo národní park na neuvěřitelných 11 milionech akrů

Guvernér Louisiany vyhlásil stav nouze, pobřeží státu se začíná ztrácet

Plavková sezóna začíná, ale na těchto plážích bikiny rozhodně potřebovat nebudete! 

foto: Shutterstock, zdroj: ESO travel

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...