fbpx

Zveřejněno: 4. 4. 2017

Pokud vaše kroky někdy vedly do takových míst, jako je centrální a latinská Amerika, jižní Afrika nebo jihovýchodní Asie, jistě víte, o čem je řeč. Bývají to často právě tyto kouty světa, které jsou považovány za cestovatelsky riskantní a ne nadarmo. 

Turisté, kteří tráví dovolenou v pětihvězdičkových resortech, se obávat o život nemusí, ale pokud jste dobrodruh a toužíte prozkoumat každou zapadlou uličku, je na čase zbystřit. A to především ve velkých městech, kde je míra kriminality mnohonásobně větší než kde jinde. 

Čím větší, tím horší

Světová velkoměsta se předhánějí v internetových žebříčcích, které z nich bude zrovna hrát bezpečnostní prim. Stupně vítězů tradičně obsazují místa s častým výskytem přírodních katastrof, zločinu, terorismu či válečných konfliktů. Existují ale i stálice, kde se nehledě na okolnosti nedoporučuje vycházet po setmění či mávat na ulici naditou peněženkou. Patří sem Bogota, Mexico City, Nové Dillí, Jakarta a Lima. Proč jsou ale konkrétně tato místa nebezpečná, se dozvíte v naší galerii.

Rozhodně doporučujeme možné nebezpečí minimalizovat tím, že se předem informujete o destinaci, kam máte namířeno, a pečlivě si naplánujte svou dovolenou. Čím víc informací, tím lépe. A věřte, že někdy stačí špatně zahnout z turistické tepny do slepé uličky, a o nepříjemný zážitek máte postaráno. 

A kam naopak za doslova přírodními úkazy? Dozvíte se v článku 10 utajených míst planety. 

 

 

foto: Shutterstock

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...