fbpx

Zveřejněno: 5. 6. 2017

Hosté si tu mohou vychutnat jídlo pět metrů nad zemí s výhledem na okolní písečné pláže. Proutěná hnízda s pevným rámem pojmou až čtyři osoby. Ale to není zdaleka všechno.

Číšníci zde nechodí, ale doslova sviští kolem hostů na lanech, aby jim podali tradiční thajské speciality. K dispozici není stálé menu, jsou použity ty nejčerstvější suroviny, které nabízí thajský ostrov.

Čaj i káva jsou servírovány teplé, aniž by vytekla jediná kapka. „Trénoval jsem po dobu jednoho měsíce, abych se naučil správně obsluhovat a nic mi neupadlo,” říká jeden ze sympatických číšníků, které řada turistů označuje za moderní Tarzany.

soneva kiri2

Resort je postaven uprostřed pralesa

Resort v pralese

Tento neobyčejný zážitek nabízí luxusní „šestihvězdičkový“ rekreační resort Soneva Kiri nacházející se na odlehlém thajském ostrově Koh Kood uprostřed tropických deštných pralesů, u jihovýchodního pobřeží zálivu Siam. Nabízí celkem 36 domků a několik soukromých rezidencí. Dostanete se sem jedině soukromým letadlem z Bangkoku. Jedná se o jeden z nejluxusnějších plážových resortů na světě. Hotely Soneva si oblíbili lidé po celém světě. SLOW LIFE – to je jejich základní filozofie.

soneva kri

Všechna jídla jsou připravována výhradně z čerstvých surovin, které nabízí ostrov

Ptačí hnízda

Tuto netradiční restauraci mají na svědomí Louis Thompson (zakladatel a generální ředitel Nomadic Resorts specializující se na inovativní kulinářské zážitky a stromové domy) ve spolupráci s architektem Olavem Bruinem. Inspirovali se ptačími hnízdy a k výrobě byl použit místní ratan. Od návrhu až po samotnou realizaci jejich konceptu uběhlo dva a půl roku. Na stromech nenajdete žádné šrouby či nástavce. „Je skvělé vidět, že si hosté užívají tento nevšední zážitek,“ říká Graham Grant, ředitel resortu. „Dokonce i lidé, kteří nemají rádi výšky, odcházejí zcela nadšeni.“

Ptáte se na cenu? Jedna noc strávená v luxusním resortu Soneva Kiri začíná na částce 950 dolarů. Jídlo pro dvě osoby vychází na 360 dolarů.

Thajsko nepřestává překvapovat a vždy se snaží turistům nabídnout něco nového a nevšedního. Pokud toužíte zavítat do Asie, máme pro vás pět tipů na úžasná místa. A jestliže plánujete dovolenou v Thajsku, ostrov Koh Kood rozhodně stojí za návštěvu. Na oběd v korunách stromů se jen tak nezapomíná.

Čtěte také:

Fotosérie: Pět míst v Asii, kam se určitě vrátím 

Zpátky na stromy. Tento tolkienovský hotel má postele v korunách! 

Kdo se bojí, necestuje aneb veganka 4 měsíce v Asii

 

foto: Soneva Kiri, zdroj: NEW ATLAS

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...