fbpx

Zveřejněno: 8. 9. 2017

Minulý týden jsme se na lodi pochlubili výsledky za půl roku provozu Flowee. Taky jsme slíbili, že do tvorby obsahu zapojíme více vás, naše čtenáře. A protože se sliby (v té písni Janka Ledeckého jsou opravdu sliby, nikoli slipy...) mají plnit nejen o Vánocích, tak se do spolupráce s vámi pouštíme už od září.

Jak nám s obsahem pomůžete? Jednoduše. Na našem Facebooku můžete hlasovat, kterému tématu se máme během září obšírněji věnovat. Na výběr máte mezi podzimní detoxikací, kde bychom téma rádi probrali s výživovými poradci a odborníky. Dalším tématem je podzimním stres. Původně jsme ho chtěli nazvat podzimní depresí, ale to se nám zdálo příliš depresivní.

Zásadní otázkou tedy bude, jak nepodlehnout kratším dnům, nižším teplotám, stresu v práci a samozřejmě zmíníme i začátek školního roku, a to zvlášť pro děti, které šly letos do školy poprvé.

fcb flowee

Na našem Facebooku si můžete vybrat ze tří témat, které vám nabídneme během září

Hlasujte do 15. září

Nejvíce hlasů je zatím u tématu, které jsme si nazvali Mindfulness. Mindfulness je fenomén, který se hojně využívá v současné psychoterapii, jde vlastně o poznávání sama sebe díky tomu, že si na sobě, ale i ve svém okolí všímáme zcela nových věcí a souvislostí. Člověk by měl po takové "terapii" především získat odstup a nadhled a také ho lépe naučí prožívat "tady a teď", my bychom možná řekli "být ve flow".

Stačí tedy prostřednictvím emotikonu na Facebooku zakliknout jedno z témat a stanete se spolupracovníky na našem obsahu. Moc se na vaše hlasy těšíme a věříme, že se díky nim budeme i více poznávat. Hlasovat můžete až do poloviny září, tedy do pátku 15.

prague drone

Součástí Futureportu byla i přehlídka nejnovějších autonomních dronů

Reporty z Futureportu

A co jsme prožili a co nás čeká? Největší akcí týdne pro nás byl jednoznačně čtvrteční Futureport. Ti, kdo neměli možnost na jednodenní pražský festival dorazit, nemusejí úplně zoufat. Z "největší vizionářské a futuristické akce v srdci Evropy" přineseme spousty záběrů a chystáme i medailonky podpořené myšlenkami a názory hlavních vystupujících.

Na festivalu byla (kromě hybridů, elektromobilů, elektrokol, elektromotorek, virtuálních realit, autonomních dronů, potravin a nápojů budoucnosti) zajímavá jedna věc. Organizátoři nechali lidi hlasovat, jestli už technika budoucnosti není pro lidi nebezpečná. Jestli už třeba technologie, které řeknete Sparta Praha a ona vám vyhledá všechno o Spartě a bude vás pronásledovat s informacemi o týmu a všech zápasech, není už příliš vlezlá (zvlášť, když pak začnete fandit Slavii). 

Jak přežít technologický rozvoj a nezbláznit se bude jistě také jedním z témat, kterými se budeme během roku zabývat. Tak nás sledujte, hlasujte a pište nám o tématech, která byste na Flowee rádi četli. Mimochodem, abychom se jen nechlubili, jak se nám všechno daří, zde nabízíme video s drobnými překlepy. Snad vás bude bavit, aspoň jako nás.

 

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...