fbpx

Zveřejněno: 14. 8. 2017

Je tomu několik desetiletí, co jsme se radovali, když rodiče vypadli na víkend z bytu či z domu a mohli jsme udělat  doma mejdan. Teď jsme rádi, když vypadnou dospívající či dospělé děti, co s námi bydlí, a my máme klid.  Těžko poměřit, která kvalita  je  lepší, zda rodiče pryč nebo děti v tahu, ale to první si už moc nepamatuju a úklid po mejdanu dal práci, takže  druhá varianta  je komfortnější. 

Tohoto  klidu využíváme  k tomu, abychom pozvali úhlavní kamarádku a byl čas  s ní  mnohahodinově všechno probrat. Tak jsem vyrazila  k Táboru, a protože  ani manžel nebyl  doma, byl to senzační  večer. Byl mi přidělen Davidův pokoj.  Tereza  mi ukázala jeho poslední fotku,  je  mu  dvacet a je to moc hezký  kluk,  vysoký, sportovec,  hezčí než herci  idolové. Se zájmem jsem prohlížela kupy na jeho psacím  stole – matematika ČVUT, jakýsi  nákres  či rys,  test na zbrojní  průkaz,  fotky správných postojů  bojového umění,  boxovací  pytel s boxerskými rukavicemi,  skripta pro  potápěče.  V rámečku se usmívala krásná dívka jeho věku, musí to být moc hezký pár.

Lehla jsem si do mladíkovy postele,  ale znáte  to, když nejste ve svém, tak  se hodně vrtíte.  V nohách jsem ucítila  něco  podezřelého, co do postele nepatří!  Přiznávám se, lekla jsem se, jestli  tam není něco nebezpečného, nebo mrtvola hlodavce,  a  radši rozsvítila hlavní světlo  a s napětím odkryla  peřinu. Bylo to divné, nehýbalo se to. Opatrně jsem se přiblížila… Plyšákový roztomilý pejsek na mě koukal skleněnýma očima,  bylo evidentní, že  má za sebou  řadu let  muchlání  a spaní s páníčkem. Tak jsem ho posadila na stůl se slovy –  budeš v boudě,  já spím bez tebe!  Ráno jsem řekla, s kým jsem mohla strávit noc.  „Má ho od dětství,“ smála se Tereza. „ No a co se divíš, je to pořád dítě!“

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...