fbpx

Země se pyšní mnoha luxusními hotelovými resorty s moderním vybavením a kvalitními službami

Zveřejněno: 30. 5. 2019

Egypt je nestárnoucí klasikou, a to nejen pro Čechy. Turisty je země velmi oblíbená díky stálému a krásnému počasí i nádherným plážím a průzračně modrému moři. Egypt se navíc pyšní mnoha luxusními hotelovými resorty s moderním vybavením a kvalitními službami, což mu přidává na atraktivitě. Jaké destinace jsou ale v Egyptě ty nejoblíbenější?

Každý průvodce pro Egypt vám při hledání vhodné dovolenkové destinace nabídne tato letoviska:

  • Hurghada
  • Marsa Alam
  • Taba
  • Sharm el Sheikh

Hurghada: Čechy milovaná

Plánujete-li si dovolenou v Egyptě okořenit o výlety a poznávání okolí, pak je Hurghada skvělou volbou. Letovisko má výbornou strategickou polohu a lepší výchozí bod pro výjezdy za nejznámějšími egyptskými památkami nenajdete.

Podmořský život s velkým množstvím korálových útesů v Rudém moři je vyhledávaný turisty z celého světa.

Přestože se v bezprostřední blízkosti nachází pouze poušť, milovníci krásné přírody nepřijdou zkrátka. Jen se za tou nádherou bude zapotřebí potopit. Dechberoucí podmořský život s velkým množstvím korálových útesů v Rudém moři je vyhledávaný turisty z celého světa.

Marsa Alam: Egyptský nováček

Jestliže hledáte něco nového a neotřelého, vyrazte do Marsa Alam. Jedná se o poměrně nové letovisko, které vzniklo na území malé rybářské osady s přístavem. Od roku 2001 navíc v Marsa Alam stojí nové mezinárodní letiště, a tak je cesta do této destinace pro turisty mnohem snazší než dříve, kdy bylo nutné absolvovat po příletu ještě 280 km dlouhou cestu z Hurghady autobusem.

Lokalita je proslulá nádhernými zálivy, které jsou ke koupání přímo stvořené.

Marsa Alam leží na obratníku Raka, což je garancí krásného počasí. A nejen to, lokalita je proslulá nádhernými zálivy, které jsou ke koupání přímo stvořené. K tomu se navíc můžete těšit na opravdu nové a moderní hotely, které splňují ty nejvyšší standardy.

Taba je blízko Izraele a Jordánska

Letovisko Taba se nachází na severu Sinajského poloostrova jen kousek od Izraele a Jordánska. Není divu, že mnoho turistů využívá jeho polohy a vyráží na výlety do obou zemí. Avšak pozor na vízovou povinnost, která platí pro Jordánsko. Stejně jako u víza do Egypta ho ale vyřídíte na letišti.

Taba láká nejen milovníky tepla a koupání, nabízí i krásnou přírodu.

Taba láká nejen milovníky tepla a koupání, nabízí i krásnou přírodu. Letovisko se řadí k těm klidnějším, a tak je doporučováno především turistům, kteří si chtějí na dovolené odpočinout.

Sharm el Sheikh: Lokalita potápěčů

Nejen Taba leží na Sinajském poloostrově, najdete tam na jižním cípu i jedno z nejoblíbenějších egyptských letovisek, a to Sharm el Sheikh, kde se podél celého zálivu rozprostírá vyhlášená promenáda Naama Bay. Také v Sharm el Sheikh si na své přijdou příznivci potápění, destinace je proslulá národním parkem Ras Mohamed, který se řadí mezi nejlepší potápěčské lokality na světě. Kromě toho ale letovisko nabízí bohaté turistické zázemí.

foto: Shutterstock, zdroj: cKlub

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...