fbpx

Haesindang Park: Kde obří penisy zajišťují větší úlovek ryb Dalších 3 fotografií v galerii
Park přitahuje pozornost, původně však souvisel s tragickou legendou.
Zveřejněno: 16. 2. 2018

V jihokorejské provincii Kangwon nedaleko malého městečka Sinnam leží na pobřeží moře Samchoek Haesindang Park, známý jako Penis Park. V korejských průvodcích pro turisty je zdůrazňováno, že je to největší národní muzeum, které dokládá životní styl rybářů Japonského moře, pardon, v korejštině Východního moře. Turisté ovšem nejsou na životní styl rybářů většinou moc zvědaví, táhne je sem spíš rozsáhlá expozice plastik penisů všech možných podob a velikostí – je tu například penis jako lavička nebo námořní dělo.

Plastiky tu jsou prý pro radost, duchovnost a sexualitu, ale takhle to spíše vnímají sami Korejci i Korejky, návštěvníci ze zahraničí bývají spíše nejdříve jen zvědaví. Zvědavost se pak promění podle nátury a věku turistů buď v rozpačité úšklebky a úsměvy, nebo fotografickou horečku a rozsévání selfíček po sociálních sítích. Plastiky penisů tu ale nejsou náhodou.

profimedia 0282053334 1

Vesničané na pobřeží vybudovali park a vztyčili řadu penisů, aby potěšili dívku, která podle legendy utonula v příboji, a ze smutku po snoubenci kazila místním lov ryb.

Potěšení na pobřeží

Podle legendy tu kdysi rybář jménem Haesindang zanechával svou snoubenku na pobřeží, zatímco on vyjížděl na lov. Dívka jménem Aebawi sbírala chaluhy a měkkýše mezi kameny u břehu. Jednou však oba zastihla náhlá prudká bouře, a než se stihl Haesindang vrátit, milou Aebawi strhly vlny na širé moře, kde se dívka utopila. Zoufalý nebyl ale jen sám snoubenec, nýbrž i celá vesnice – od té doby totiž nikdo z moře nevytáhl ani šupinu, což bylo vykládáno jako pomsta nešťastné dívky.

Všichni byli odsouzeni k hladovění. Jednou prý však smutnící Haesindang hledal úlevu na břehu moře, tam, kde naposledy svou snoubenku viděl. Ejakuloval mezi pěnivý příboj a hle, jako mávnutím kouzelného proutku se z marných vyjížděk rybářů staly úspěšné lovecké výpravy. Pro místní to bylo znamení, že utonulou Aebawi potěšil pohled na mužský úd a slitovala se nad vesnicí. Aby jejímu duchu tedy udělali ještě větší radost, začali u pobřeží instalovat velké dřevěné plastiky penisů, které rozhodně nemohla přehlédnout. Navíc u nich konali náboženské obřady, což se tu v malém chrámku nazvaném po rybáři Haesindang opakuje dvakrát ročně i dnes.

Jestliže Samchoek Haesindang Park navštívíte, uvidíte nejen více než půl stovky penisů z různých materiálů, ale průvodce vám ukáže i skálu v moři nazvanou Aebawi, kde se kdysi nešťastnice utopila. Výstava plastik pod širým nebem však asi každému ve skrytu duše podsouvá otázku, jak by asi vypadala, kdyby místo oné dívky utonul sám rybář…

profimedia 0282052899

Haesingdang penis park na jihokorejském pobřeží patří k atrakcím nejen pro turisty, i místní tu tráví víkendové procházky.

zdroj: Visit Korea

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...