fbpx

Zveřejněno: 16. 8. 2017

Publicista, spisovatel, režisér a polárník si díky talentovému testu Jana Mühlfeita ověřil, jaké jsou jeho nejsilnější stránky. Své nadání Petr Horký aktivně využíval již v raném dětství. V necelých pěti letech se například pustil do psaní knížky, v níž dramaticky líčil skákající parašutisty, které pozoroval z okna.

Ve svém životě se neřídí jen rozumem, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale dbá i na svou vlastní intuici. "Jednou jsem měl koupené letenky na natáčení v Izraeli, ale přepadl mě naprosto zásadní pocit, že nemám jet, a tak jsem je vrátil," vzpomíná cestovatel, který miluje polárničení.

petr horky 2

Kam by se chtěl Petr Horký ještě podívat? I to prozradí v našem videu.

Alespoň jednou za dva roky vyjíždí na měsíc na novou expedici. I když podobná dobrodružství nejsou pro každého, Petr Horký se díky nim ocitá ve flow. "Když jsme jako českobritská expedice přecházeli grónský ledovec, bylo mínus 45 stupňů, fučel vítr a byla fakt zima. Ale já jsem si to nesmírně užíval." Na takové akci se však může ledacos stát, může být vůbec člověk smířen se smrtí? A co považuje Petr za své největší vítězství? Chcete si poslechnout střípky z výpravy na Severní pól? Tak si pusťte naše video.

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...