fbpx

Zveřejněno: 15. 8. 2017

Filmy mají distribuční premiéru vždy ve čtvrtek, ale slavnostní premiéra je den předtím, tedy ve středu. Vždy se proto stane, že někdo z pozvaných si zapamatuje datum z plakátu a přijde vyšňořen do kina o den později.

Další zmatek způsobují předpremiéry, které se nasazují i několik týdnů před oficiálním uvedením filmu do kin. Dělají se proto, aby šťastlivci, kteří film už viděli, o něm řekli známým a šířili tak reklamu osobním doporučením. Tak se stává, že si diváci třeba už 9. srpna mohou na plátně v závěrečných titulcích přečíst, že premiéra se uskutečnila 16. srpna 2017 – to už připomíná Návrat do budoucnosti.

comics 6 sverak

Všichni diváci předpremiér se sčítají do návštěvnosti prvního víkendu, která hned vypadá velkolepěji. Řetězový efekt pak způsobí, že si řeknete – sakra, na to všichni chodí, to bychom měli taky. Aby těch zmatků nebylo dost, víkendová návštěvnost se počítá od čtvrtka do neděle, zatímco týden je jen pondělí, úterý a středa! Naše premiéra bude ve středu. Pozvali jsme přes tisíc hostů. Takové množství se do žádného pražského kina nevejde, proto odehrajeme dvě představení v kině Světozor a jedno přes ulici v Lucerně, kde se pak také sejdeme na raut. Všichni dostali poštou pozvánky na středu 16. srpna, ale mohl bych se vsadit, že se zase najde nešťastník, který přijde až ve čtvrtek. Protože je v tom prostě zmatek.

Oficiální teaser filmu Po strništi bos:

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...