fbpx

Zveřejněno: 25. 9. 2017

Nemusíte být vrcholoví sportovci, abyste je mohli nosit do práce. Rozvolněná pravidla módy nechávají fenomenální kecky pronikat i do byznys sféry. No, a když vyberete správně, nebudete jen šik, ale ještě vás pochválíme za smysl pro Slow Fashion či podporu dobré věci.

Nosí je všichni – mladá i starší generace, střední i vyšší třída. A jsou velmi prodávaným kouskem v kolekcích konfekční módy, stejně jako po vyhlášené Pařížské. Je vidět, že i luxus sází na pohodlí. Však také jejich historicky nejzajímavější milníky se v tomto duchu nesly. Úspěšnou éru právě pro svůj komfort zahájily za válečných let a jejich katapult k high-endu byl v podstatě také jen snaha o to, jak dostat více komfortu mezi milovníky kousků od vyhlášených módních návrhářů.

Nadčasová záležitost

Do kvalitních tenisek se vyplatí investovat. I přestože jsou kožené. Nadčasovost jejich designu je beztak tak bezhraniční, že nelze mluvit o katastrofických dopadech. Nejvýhodnější variantou jsou jednobarevné tenisky bez zbytečných nápisů a ozdob (já jednoznačně volím bílé, i když i to je otázka vkusu).

Značka tenisky bezesporu prodává. Ostatně na no name „keckách“ najdete určitě spíše nápis „made in China“ než na těch obrandovaných. Kultovní kousky najdete u Gucciho. Právě tato italská značka se zasloužila o jejich vnik mezi top fashion kousky. Finančně méně náročné jsou tenisky Liu Jo stejné země původu a ještě o něco níže najdete trendový Nike – mimo jiné značku, která se svou kolekcí Nike Cortez prorazila ze sportovního chlívečku do casual módy.

tenisky 5

Neničte si nohy podpatky, noste velmi pohodlné tenisky.

Chybu rozhodně neuděláte pořízením tenisek z běžné konfekce. Značky jako Zara, H&M, Gap nebo Levis v posledních letech bojují za udržitelnost módy.

Pokud chcete být ještě férovější, orientujte se na módu, která pomáhá. Například Toms vstoupil na trh s vizí podporovat one for one. Jednoduše – za každý pořízený pár putuje další pár tam, kde je to třeba.

S respektem k přírodě pak nabízí zboží značky Nila, Vegetarian Shoes, Bohempia nebo portfolio Etik Butik.

Kombinujte, hrajte si

Tenisky jsou variabilní nejen počtem outfitů, se kterými je zkombinujete, ale také tím, jak můžete měnit jejich design. Příkladem je hit v podobě kožešinek všech barev, které se prodávají nejen napevno všité, ale i samostatně. Ty pak můžete jednoduše nasadit na tkaničky a nový kousek je na světě. I takový detail jako způsob uvázání tkaniček umí posouvat hranice. Ze sportovních tenisek dokážete udělat holčičí záležitost jen tím, že do nich provléknete květinovou silnější stuhu, kterou zavážete na výrazné mašle. K sukni nebo šatovce ideální kombinace na podzim. A koneckonců i v kombinaci s křivákem, o kterém jste si mohli přečíst minule.

tesnisky 5

Nebojte se trochu extravagance a zkuste si super roztomilé chlupaté tenisky.

 

e3ce133d4762d31b7ec96ea47f1017d2

Výraznou metalickou plisovanou sukni skvěle doplní jednoduché bílé tenisky.

Ležérně a kamkoli

Prolínáním ležérnosti a elegance vytvořil módní rybníček zajímavý prostor pro neotřelé kombinace. Naprosto fantasticky vypadá varianta černých slim fit džínů, které obepínají lýtko pár centimetrů nad kotníkem, bílé košile, saka… a tenisek. Jedinečnou roli sehrávají v kontrastu s metalickou skládanou sukní a basic tričkem, dokonale vypadají i ke střízlivému kostýmu. Paradoxně se bude považovat za společensky přijatelné, když vyrazíte v kalhotovém kostýmu pánského střihu nebo jednoduše střiženém overalu a teniskách i na kulturně laděnou akci.

22e92317f45f648e3d8800594331e696

Business look odlehčí tenisky – buďte smart casual.

V každém případě: kecky s sebou kamkoli a k čemukoli. Nezapomeňte se podívat do galerie.

foto: archiv firem, Pinterest, Shutterstock

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...