fbpx

Zveřejněno: 14. 9. 2017

Věděli jste, že provincie Alicante má celkem 218 kilometrů písečných pláží a 330 slunečných dní v roce? Už jen z těchto důvodů byste si toto stejnojmenné město mohli vybrat pro svou příští dovolenou. Čím víc se může pochlubit tato španělská destinace?

Pokud se řekne jih Španělska, nejspíš si vybavíte oblíbenou Marbellu nebo Málagu, popřípadě Benidorm. Proč však nevyrazit do Alicante? Toto město vám nabízí nejen možnost relaxace na jedné z jeho pláží, ale navíc příjemné klima oproti ostatním španělským destinacím.

alicante shutterstock 382624279

Alicante se nachází uprostřed pobřeží Costa Blanca. Město je jednou z nejdůležitějších turistických destinací na východním pobřeží Španělska.

Výtahem na hrad

Během návštěvy Alicante nesmíte vynechat hrad Santa Bárbara. Tato obrovská pevnost je hlavní dominantou města. Jedná se o jeden z největších a nejzachovalejších hradů, který můžete ve Španělsku nalézt. Dostanete se k němu po cestě vedoucí borovým hájem. A pro ty, kteří odmítají trpět stoupáním po rozpálených chodnících, je k dispozici výtah, který vás dopraví až na samotný hrad. Ten hledejte hned vedle městské pláže Postiguet (cena 2,70 eura). Jedná se opravdu o impozantní pevnost, jehož větší část je poměrně dobře zachována. Návštěvníci ocení nezapomenutelný výhled na celé město. V letních měsících je hrad otevřen až do desáté hodiny večer, vychutnat si tak můžete noční výhled na osvícené město.     

Vypravte se do starého města

Pod hradem naleznete staré město, které nabídne řadu překvapivých míst. Jedním z nich je samotná zóna, její dlážděné uličky a historické budovy. Pokud jde o památky, první zastávkou by pro vás měla být radnice, barokní stavba z 18. století. V jejím interiéru, který je zdarma přístupný návštěvníkům, naleznete například Modrou místnost s dekorací v alžbětinském stylu, která byla vytvořena pro návštěvu královny Alžběty II. v roce 1858.

alicante shutterstock 174376040

Hrad Santa Bárbara je tichý svědek mnoha civilizací, které se zde v minulosti usadily.

Moře a pláže

Samozřejmě jednou z velkých atrakcí ve městě Alicante je přístav (ten si celý můžete projet lodí, zpáteční cesta vás bude stát 2,50 eura a projížďka trvá cca 25 minut) a přilehlé pláže. Mezi nimi vyniká Postiguet v centru města. Pokud toužíte uniknout ruchu města, vydejte se na velmi příjemnou pláž San Juan, pravděpodobně nejznámější a také největší. Na výběr máte také malé skalní zátoky, které jsou oblíbeným místem nejen pro nudisty. Každý si tak přijde na své.

Návštěva ostrova

Na noční procházku se vydejte po Explanadě, nádherné promenádě města lemované palmami a stánky se suvenýry. Ti z vás, kteří plánují v Alicante strávit několik dní, by se měli vydat na malý ostrov Tabarca. Místo, kde nejezdí auta a žije tam pouze třicet obyvatel. Kromě krásné přírody a zajímavé historie je tento ostrov jako stvořen pro milovníky potápění.

foto: Shutterstock, zdroj: Libertad Digital

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...