fbpx

Retrográdní Merkur v Beranu v období 23.3.-15.4. slibuje tak trochu chaos. Víc než jindy se hodí smysl pro humor...

Zveřejněno: 23. 3. 2018

Nastává období, které může být plné zmatků, ale zároveň velmi překvapujících situací, nad kterými se můžete hluboce zasmát. Merkur začíná být retrográdní již v pátek brzy ráno a to může ovlivnit i vaše sny. Jejich symbolika může být ještě o trochu komplikovanější, ale o to zajímavější. Určitě si tyto sny zapište. Mohou mít hlubší smysl, než se na první pohled zdá. Každý den doporučuji tiše sedět minimálně 10 minut, abyste rozvíjeli svou bdělost, kterou v tomto čase budete určitě potřebovat.

Čtěte také:
Robert Policar: Jak jsem se dostal k mayské astrologii
Robert Policar: Co přinese rok 2018 podle planet a čísel?

Celý svět bude spěchat, zmatkařit a neustále něco hledat. Zkuste být v klidu a pobaveně nahlížejte na komické situace, kterých nebude málo. V určitých chvílích budete možná i vy v hlavní roli. Ti, kteří se dokážou sami sobě zasmát, to budou mít v tomto ohledu jednodušší.

Darujte, co nepotřebujete

Vrhněte se na „velký jarní úklid“. Zbavujte se nepotřebných věcí, a když budete mít možnost, darujte druhým to, co už sami nepotřebujete. Nebo to zkuste prodat. Vytvořte si volný prostor, aby do vašeho života mohly přijít nové příležitosti a zkušenosti. Dávejte si však dobrý pozor, abyste si nevyhodili omylem něco důležitého. Svých partnerů nebo dětí se raději dvakrát zeptejte, jestli to či ono můžete opravdu vyhodit. Komunikace je velmi důležitá a přeslechy nejsou v tomto čase zrovna neobvyklé. Když si nejste jisti, raději se zeptejte ještě jednou. Mnoho lidí si myslí, že ví, co je pro druhé dobré, a to bývá často tím nejbolestnějším omylem.

Na schůzky choďte o patnáct minut dřív

Pokud budete mít důležitá setkání, choďte raději v tomto období o trochu dřív a zároveň buďte připraveni, že druzí mohou na něco i zapomenout. Proto si dávejte vždy záložní plány nebo si s sebou neste zajímavou knihu, abyste měli o zábavu postaráno. Nebo se naučte meditovat ve chvílích, kdy život vymyslí „díru v čase“. Zbytečně se nestresujte, když někdo nepřijde včas, protože je to v tomto období naprosto normální. Druzí nakonec ocení váš nadhled. Budete-li mít divný pocit, že na vás někdo zapomněl, ihned mu zavolejte. Vaše intuice může být správná.

Při konfrontacích s druhými naslouchejte

Jestli se někdo z vás dostane do nějakého nečekaného sporu, buďte trpěliví a naslouchejte celkové situaci. Třeba vám něco uniklo. Nebo ne. Důležité je zachovat klid, abyste nejednali impulsivně. Pamatujte, že slova vyřčená už nejdou vrátit. Je s tím pak mnoho zbytečné práce. Zvláště do 31. března, kdy nastává úplněk v partnerském znamení Vah, může být situace mezi různými lidmi celkem vyhrocená. Tomu navíc pomáhá zaktivovaná kvadratura mezi Venuší a Plutem, které přinášejí do vztahů jisté mocenské prvky.

Uvědomte si, že každý člověk uznává většinou trochu jiné hodnoty dle svého vlastního založení.

Uvědomte si, že každý člověk uznává většinou trochu jiné hodnoty dle svého vlastního založení. Občas se názory střetnou a to může být velkou zkouškou pro obě strany. Vyhněte se manipulujícím lidem, kteří vás pod rouškou úsměvu budou tlačit do nepříjemných situací. Naučte se říkat ne bez pocitu viny bez ohledu na to, s kým zrovna mluvíte. Buďte jednoduše asertivní, což znamená, že dokážete mluvit jasně o tom, co ve vás probíhá.

Dopravní kolapsy a agresivní řidiči  

V tomto období, kdy každý někam spěchá a nic nestíhá, to často odnáší doprava. Navíc se zdá, že se všude opravují silnice ještě víc než předtím. Pokud často řídíte, naučte se být trpěliví a zbytečně se nerozčilujte. Opět tu platí pravidlo, abyste si učinili časové rezervy a byli včas tam, kde budete potřebovat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem dostatečně bdělý?
  • Co mohu druhým darovat?
  • Nemám problém s dochvilností?
  • Jsem dostatečně přizpůsobivý?
  • Umím druhým říct „NE“ bez pocitu viny?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se být asertivní.
  • Vyhoďte vše, co nepotřebujete.
  • Na schůzky choďte s předstihem.
  • Vytvářejte si záložní plány.
  • Respektujte hranice své i druhých.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...