fbpx

Nadále bude pro vás užitečné zdravě jíst a meditovat.

Zveřejněno: 5. 3. 2018

Nastal čas, kdy můžete své vztahy povznést na novou úroveň. Pozvěte svého partnera na jeho oblíbený koncert nebo krásnou společenskou akci. Netopte se v pocitech, kterým nerozumíte, ale chvilku s nimi setrvejte, abyste je uctili. Pak se věnujte svým vztahům, umělecké tvorbě a přátelství. Na konci března můžete ucítit jisté napětí a zmatek, který vás může dostávat mimo vaši komfortní zónu. Buďte věrní sami sobě a dejte druhým najevo, kde jsou vaše hranice.

Až do 20. března bude Slunce ve vodním znamení Ryb, kterému vládne živel vody. To některým z vás může přinést větší únavu i tendence ke smutku, protože ne všem svým pocitům budete rozumět. Přečtěte si nějakou dobrou psychologickou knihu nebo zajděte za svou oblíbenou vědmou nebo astrologem. Pokud se věnujete hudbě, můžete vytvořit něco výjimečně krásného. Zamyslete se nad svými důležitými vztahy a zkuste do nich vložit ještě něco lepšího.

První úplněk ve znamení Panny, který proběhne v pátek 2. března, vás může nasměrovat na vaše pracovní vztahy. Jste s lidmi, se kterými pracujete, opravdu spokojeni? Pokud budete mít s někým problém, snažte se do něj nejdřív vcítit. Vaše diplomatické schopnosti jsou výborné, a tak se je nebojte použít ve prospěch všech. Pokud žijete příliš ve vzdušných zámcích, ponořte se hlouběji do svého těla. Žijete zdravě? Cvičíte dostatečně? Pokud jste spíš intelektuální typ, je důležité posílit i tělo.

Novoluní v Rybách bude v sobotu 17. března, a to je výborný čas pro kulturní vyžití. Běžte na operu nebo na koncert své oblíbené skupiny. Setkávejte se s lidmi a těšte se z těchto možná i nových kontaktů. Obklopte se lidmi, kteří vám budou nápomocní. Nevyhledávejte takovou společnost lidí, která vás kritizuje. Jen v případě, že vám samotným se tento přístup líbí. Nebojte se druhým dát citovou i duchovní podporu. Berte lidi takové, jací jsou, a mějte pochopení pro lidské slabosti. Nebuďte k nim však lhostejní.

Slunce vstupuje do ohnivého znamení Berana 20. března, a tím se ohlašuje jarní rovnodennost. Život se možná pro vás nepříjemně zrychlí. Lidé budou rvavější a uspěchanější, což není váš styl. Beran je navíc k vašemu znamení v opozici, což vytváří jisté napětí. Komunikujte s druhými jasně a udržujte zdravé hranice. Jistou pozornost bude vyžadovat období, které přijde kolem 23. března, kdy planeta Merkur začíná být retrográdní. Některé nabídky od druhých lidí se mohou zdát velmi lákavé, ale když ucítíte sebemenší pochybnost, raději počkejte až do 15. dubna, kdy bude Merkur opět přímý a vše poplyne snadněji. Komplikované lidi nechte raději jít jejich vlastní cestou.

Druhý úplněk ve znamení Vah, který nastane v sobotu 31. března, se bude týkat především partnerských vztahů a nastavení správných hranic s vašimi nejbližšími. Zkuste svého partnera nebo člověka vedle sebe pochopit, ale zároveň respektujte své hodnoty. Nenechte se sebou manipulovat jen proto, že rádi pomáháte. Někdy je dobré se naučit i konfrontaci, což může vztah paradoxně povznést.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem spokojený ve svých vztazích?
  • Ctím hranice své i druhých?
  • Panuje v mých vztazích rovnováha?
  • Jaký vztah mám ke svému tělu?
  • Jím zdravě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zajděte do galerie nebo  na koncert vážné hudby.
  • Věnujte se všem vašim důležitým vztahům naplno.
  • Cvičte se jak v empatii, tak ve schopnosti říct „Ne“.
  • Ve svých vztazích hledejte spíš kvalitu než kvantitu.
  • Rozhodujte se bez pocitu viny a s laskavostí k druhým lidem. 

foto: Pexels.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...