fbpx

Zveřejněno: 25. 9. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Cauac (Déšť, Bouře). Je to čas, kdy bychom se měli starat o vše, na čem nám opravdu záleží. Může dojít k hlubokému léčení a v mnoha případech k vyléčení dlouhotrvajících nemocí. Buďte otevření novým myšlenkám a přístupům. Vaše projekty a sny mohou vzkvétat, pokud do nich budete investovat aspoň trochu pravidelné pozornosti. Pokud si však svých záležitostí nevšímáte, mohou vás různé okolnosti upozornit na kritický stav, který bude třeba změnit.

Na tělesné úrovni podpořte léčení všeho druhu. Pokud se budete dostatečně věnovat svému tělu, můžete se dokonce vyléčit z vašich dlouhotrvajících fyzických potíží. Pokud trpíte nějakou komplikovanou nemocí, můžete aspoň zaznamenat výrazné zlepšení. Na druhou stranu, když své tělo dlouhodobě zanedbáváte, můžete zjistit, že vám dává najevo svou nespokojenost formou nějaké nemoci či vyrážky. Hledejte tedy cesty, jak své zdraví zlepšit, a výsledky na sebe nedají dlouho čekat. Ti, kteří si přejí otěhotnět, mohou být v tomto období úspěšnější, než kdy jindy. Co se týká hmotných záležitostí, zkuste více vnímat proud svých příjmů i výdajů. Klíčové slovo pro toto období je láskyplná pozornost ke všemu, čemu se věnujete.

Na úrovni mysli a pracovních záležitostí se zaměřte na to, jestli nemyslíte příliš strnule a nevyhýbáte se novým, efektivnějším přístupům a myšlenkám. Otevřete se novým řešením a nebojte se vyzkoušet něco nového. Když budete dostatečně otevření, může se vaše práce velmi zefektivnit a usnadnit. Přečtěte si novou knihu nebo se zeptejte odborníků na téma, na které byste se nikdy neodvážili zeptat. Naslouchejte v tichosti své vlastní mysli a hledejte v ní inspiraci a nová, neotřelá řešení. Vyzkoušejte nové činnosti a vaše energie se přirozeně obnoví. Získáte větší nadšení a hravost dítěte, kterým jsme všichni jednou byli a svým způsobem i jsme.

shutterstock 411220273

Nevyhýbejte se novým přístupům a myšlenkám, vnesou do období deště světlo a teplo.

Na úrovni vašich vztahů se zamyslete nad tím, jestli své blízké příliš nezanedbáváte. Pokud nebudete dávat svou pozornost svým důležitým vztahům, mohou pohasnout jako květiny, které nedostávají vláhu. Někteří z vás se tedy budou v tomto období více radovat a někteří budou naopak více smutnit. Dojde k zúčtování toho, jak jste ke svým blízkým přistupovali. Pokud jsou vaše vztahy uspokojivé, neusínejte na vavřínech. Pečujte o ně dál s láskou a plnou pozorností. V opačném případě může dojít k nepříjemným překvapením nebo sporům, zvláště kolem úplňku, který nastane 5. října. Vzpomeňte si na lidi, se kterými jste kdysi trávili pěkný čas, a zkuste tyto vztahy oživit.

Na úrovni ducha může dojít v tomto období k výraznému uvědomění či probuzení. Pokud žijete v souladu s vyššími principy, můžete vidět výsledky své práce. Na druhou stranu, když své spojení s duchem zanedbáváte, můžete očekávat, že nastane situace, která vás na tento stav upozorní. Mnoho z vás může mít silnou zkušenost skrze sen, nebo se náhle uzdraví. Někteří budou muset zažít něco nepříjemného, aby si začali uvědomovat důsledky svých činů. Záleží tedy jen na vašem přístupu. V každém případě můžete očekávat znamení, které bude jasné a silné ve svém účinku.

Podle západní astrologie budeme pod vlivem vzdušného znamení Vah, které vládne všem důležitým vztahům, hlavně těm partnerským. Lidé, kteří jsou ovlivněni tímto vzdušným znamením, jsou velmi příjemní, kultivování, se smyslem pro harmonii. Nesnáší sprostá slova, vulgárnost a přehnanou sebestřednost. Své vztahy berou velmi vážně, protože jim na nich velmi záleží. Můžeme se od nich mnoho naučit, protože to jsou často velcí idealisté. Občas mohou mít problémy s rozhodováním, protože většinou vše vnímají ze všech různých stran a úhlů. Hlavním životním úkolem pro tyto lidi je poznat to, co obnáší pravý partnerský vztah. Navenek působí velmi vyrovnaně, ale často uvnitř schovávají stres, který vyplývá z velké snahy tuto harmonii udržet.

Úplněk v Beranu můžeme očekávat ve čtvrtek večer 5. října. Jak znamení Váhy, tak úplněk často souvisí s partnerskou dynamikou. Buďte bdělí již od 3. října a snažte se mluvit k druhým srozumitelně, jasně a s citem. Hlavním tématem tohoto úplňku budou zdravé hranice ve vašich vztazích. Pokud se cítíte nespokojeni ve svých vztazích, zkuste se vyhnout mířením ukazováčků na partnera či rozebírání jeho chování. Zkuste mluvit více o sobě a svých pocitech, aby vás partner mohl více poznat. Vyhněte se obviňování i pocitu nadřazenosti. Vyjasněte si své citové potřeby a zkuste si vzájemně vyjít vstříc. Možná dojde k originálnímu řešení, které překvapí vás oba.

Kombinace mayského znamení Cauac (Déšť, Bouře) a Vah vás nabádá k tomu, abyste více pečovali o své nejbližší. Pokud víte, že jste se dlouho neozvali lidem, kteří vám byli blízcí, měli byste je kontaktovat. Oživte své vztahy svou plnou pozorností, aby mohly opět kvést. Nikdy není pozdě zvednout telefon a vytočit číslo. Možná tak zachráníte krásné přátelství či budoucí vztah.

Přeji vám, ať vaše vztahy vzkvétají a žijete ve větší harmonii s životem. Ať jsou vaše hranice pevné, ale nikoho neomezují. Láskyplná pozornost je klíčem ke všem harmonickým vztahům, a tak se ji zkuste naučit svým jedinečným způsobem.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem spokojený s mými nejdůležitějšími vztahy?
  • Co bych mohl udělat pro jejich zlepšení?
  • Věnuji svým nejbližším dostatek pozornosti?
  • Rozumím poselstvím své vlastní duše?
  • Jsem připraven se uzdravit?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Přemýšlejte o neobvyklých událostech, které jste v poslední době zažili.
  • Jděte do lázní a nechte se léčit.
  • Naučte se sami lépe pečovat o své tělo.
  • Zavolejte starému příteli a darujte mu něco cenného.
  • Vnímejte poselství svých snů.

Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...