fbpx

Zveřejněno: 17. 8. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Ahau (Slunce, Květina). Květina symbolizuje krásu a rozkvět ducha. Nacházejte tedy radost a naplnění ve vašem životě a veškeré chmury odevzdejte nebesům. Věnujte se činnostem, které vás těší, a buďte kreativní. Umělci, hudebníci a lidé, kteří vystupují na jevišti, se budou mít v tomto čase dobře. Pokud jste někdy uvažovali o tom věnovat se hře na hudební nástroj či skládat básně, začněte.

Po období Jelena, kdy jsme se měli utvrdit ve vlastních vizích, nastal čas oslav. Řada lidí může zaznamenat úspěch v mnoha oblastech, a tak stačí jen dávat pozor na retrográdního Merkura, který občas vnese do vašeho života zmatek, který se může týkat rušení schůzek a vlastní zapomnětlivosti. Díky síle období Květiny však mnoho z vás získá větší nadhled a ze zmatků se může stát období plné náhlých příjemných překvapení. Toto znamení je zvláštním způsobem spojeno s předky, kteří tu byli dávno před námi. Poděkujte jim za to, že můžete žít tento život, a nechte se jimi podporovat.

Na úrovni těla se snažte více radovat ze svých smyslů. Objevujte kouzlo sexuality a oceňujte své tělo. Tančete nebo se věnujte sportu, který vám přináší potěšení. Když se náhodou uvidíte v zrcadle, pošlete si přátelský úsměv a lásku. Pokud se nemáte rádi nebo se často kritizujete, nastal čas to změnit. Zajděte si na příjemnou masáž a nechte o sebe pečovat. Hledejte uvolnění v každém okamžiku a dovolte si prohloubit nádech a výdech, který vám může přinést blažené pocity. Poděkujte svému tělu, že vám dobře slouží, a pokud zrovna neslouží, poděkujte za jeho uzdravení. Tím dáte do pohybu léčivé síly, které na sebe nebudou dlouho čekat.

shutterstock 421394743

Hledejte uvolnění v každém okamžiku

Na úrovni mysli kultivujte své myšlenky. Oceňujte krásu kolem sebe a nikam nespěchejte. Buďte vděční za vše dobré, co vám život přináší. Tím si zaručíte ještě větší příval dobrého, pokud vaše vděčnost bude myšlena upřímně. Jestli máte přísnou mysl, uvolněte ji, aby se věci mohli dít. Je možné, že vaše sebekritika brzdí příval požehnání, které na vás čeká. V pracovní oblasti hledejte způsob, jak si svou práci zpříjemnit tak, aby z toho měli užitek i vaši kolegové. Když budete radostní, budete druhé přitahovat jako magnet. Moc se v tomto období nepřepínejte, pokud to je jen trochu možné. Zklidněte svou mysl a hledejte uvnitř sebe klid, který nemá žádné opodstatnění. Vypněte svůj vnitřní dialog aspoň na deset minut denně a naslouchejte tichu, které sídlí za vším. Po pár dnech praxe budete tento tichý přístav uvnitř sebe sami vyhledávat, abyste načerpali sílu a inspiraci.

Na úrovni emocí si povšimněte, jak se převážně po celý den cítíte. Možná se na někoho zlobíte a myslíte si, že se s tím nedá nic dělat. Pokud máte nevyřešený vztah s rodiči, což má podle mne 90 % populace, tak zkuste na těchto vztazích trochu zapracovat. Nečekejte, že toto zlepšení přijde samo. Vztah s rodiči a příbuznými je velmi důležitý a často ovlivňuje celkovou vztahovou dynamiku i kvalitu vašeho partnerství. Pokud jste se dlouho někomu neozvali, pozvěte tuto osobu na dobré jídlo nebo čaj. U těžkých „karmických“ vztahů to možná bude potřebovat čas, než získáte sílu něco udělat pro jejich zlepšení. Požádejte sny o uvolnění těžké „karmy“ nebo si sedněte ke svíčce a mluvte k dané osobě, jako by seděla na druhé straně. Můžete také napsat dopis, který pak třeba spalte. Pokud o svých vztazích nebudete jen přemýšlet, ale uděláte tyto doporučené techniky, věci se dají do pohybu. Můžete se pak cítit lehčeji nebo vám dotyčná osoba možná zavolá. Život je opravdu rozmanitý ve svých symbolech a znameních. Stačí se jen dívat trochu déle a porozumíte této záhadné řeči stvoření.

Na úrovni ducha může dojít k hlubšímu napojení na vrstvy duše, o kterých jste možná neměli ani ponětí. Pokud máte rádi meditaci, meditujte. Píšete-li básně, pište. Jestli se rádi modlíte, modlete se. Každý prožívá kontakt s vyššími silami svým osobitým způsobem. Najděte si ten svůj a buďte ve své činnosti co nejupřímnější. Vlastně stačí, když vše budete dělat s dobrým pocitem ve svém srdci. Buďte vděční životu a obdarovávejte druhé svou přítomností. Nastal čas oslav a radosti.

shutterstock 346217906

Věnujte se meditaci

Podle západní astrologie vstupuje Slunce do zemského znamení Panny 23. srpna. Do té doby můžete stále užívat velkých kreativních sil ohnivého znamení Lva.

Novoluní ve znamení Lva spadá na 21. srpna, kdy paradoxně nastává zatmění Slunce, které Lvu vládne. Tento den doporučuji sepsat seznam zálib a osobních cílů, které byste chtěli v tomto životě prožít. Díky zatmění mohou přijít pochybnosti ohledně vašeho zdravého sebevědomí. Neklesejte na mysli a zvyšte svou sebedůvěru utvrzením ve svých koníčcích a zálibách, jež vám dodávají energii.

Období Panny tedy začíná 23. srpna. Lidé, kteří jsou tímto znamením silně ovlivněni (Slunce, Luna, ascendent v Panně nebo silně obsazený 6. dům), projevují zálibu v práci s detaily. Často bývají odborníky, a to především kvůli potřebě systému, pořádku a prozíravosti. Jsou velmi sebekritičtí, přestože si to často ani neuvědomují. Mnohem více si to uvědomuje jejich okolí, které je jejich poznámkám, jež jsou vždy myšleny tím nejlepším způsobem, vystaveno. Tito lidé mají velkou potřebu věci vylepšovat a někdy se to vztahuje i k jejich bližním. Jsou to často perfekcionisté, kteří se ve své práci nezastaví. Mnoho z nich si to nemyslí, protože neustále před sebou vidí, kolik toho je třeba ještě udělat. Měli by zvýšit své sebevědomí, protože si jejich velkých znalostí ostatní nemusí všimnout. Zdraví a práce jsou oblasti, ve kterých mohou vyniknout právě díky svým pozorovacím a analytickým schopnostem.

V tomto čase je dobré pěstovat své dovednosti v práci, zlepšovat své zdraví a pečovat o své tělo bylinkami a zdravou výživou. Je dobré se zaměřit na trávicí systém, kterému toto znamení vládne. Zamyslete se nad druhem cvičení, kterému se budete chtít věnovat, a především prací, kde se budete cítit opravdu užiteční a na svém místě.

Kombinace mayského znamení Květiny a Lva přeje všem společenským aktivitám, koncertům a festivalům. Oslavujte svou kreativitu a jedinečnost, která je nikým nenapodobitelná. Radujte se sami ze sebe a zvyšujte svou sebedůvěru. Malujte, hrajte a tančete nebo rozjímejte nad zázrakem života. Až vstoupí Slunce do znamení Panny, nastane čas pracovat s většími detaily a uvést své sny do reality. Zaměřte se na dobré stránky svých kolegů a vzhledem k vlivu retrográdního Merkuru nedělejte zásadní rozhodnutí až do 6. září.

Přeji vám, ať radost a naplnění vstoupí do vašeho života a najdete hlubší smysl ve své každodennosti. Ať vás vaše práce naplňuje a vaše zdraví je neochvějné.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Žiji v souladu s vlastní vizí?
  • Vnímám krásu svého těla?
  • Prožívám vděčnost nebo spíš lítost?
  • Věnuji se dostatečně svým koníčkům?
  • Co bych mohl ještě zlepšit?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Jděte na masáž, kterou máte rádi.
  • Zkuste něco vytvořit a pak někoho obdarujte.
  • Navštivte své rodiče a v duchu nebo nahlas jim poděkujte za život.
  • Zkuste vylepšit svůj sexuální život. Buďte kreativní.
  • Pěstujte vnitřní ticho a naslouchejte šepotu ducha.

Více o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...