fbpx

Období Slunce a Květiny vybízí k tvořivosti. Rozvíjejte své smysly, radí astrolog 1 fotografie
zdroj: Freepik

Nastává velmi příznivé období, ve kterém se můžeme lépe než kdy jindy naladit na dary a talenty našich dávných předků. Pluto se navíc přesune do vzdušného znamení Vodnáře, čímž je definitivně odstartován více než dvacetiletý, velmi zrychlený evoluční proces, který pocítíme všichni

Zveřejněno: 13. 1. 2024

Ahau patří do skupiny jižních znamení, která jsou známa svou velkou tvůrčí silou, radostností a spontaneitou. Symbol Slunce, nekonečného světla, a květiny ukazuje na obrovskou uměleckou a duchovní hloubku tohoto dvacátého znamení tajemného kalendáře Tzolkin. Nastává tedy vhodný čas pro různé oslavy, umělecké vyžití a hluboké ponoření do vašeho nitra, abyste našli poklady, které vám zanechali vaši mocní dávní předci. Poděkujte jim za svůj život a talenty, které jste po nich zdědili, a rozvíjejte je dál pro své potomky.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí

Uvědomte si vztah ke svému fyzickému tělu. Má dostatek pohybu a pečujete o něj s láskou? Dopřejte si nějaký krásný zážitek, za který vám vaše tělo poděkuje. Může to být vášnivé milování s osobou, kterou doopravdy milujete, masáž nebo dobré a zdravé jídlo. Vhodný je i tanec, který může mít nejen kulturní, ale i uzdravující efekt. Vnímejte řeč svého těla a naučte se rozumět jeho poselstvím, která vám přes vaše vlastní pocity vysílá. Projevte svým vnitřním orgánům vděčnost za jejich práci.

V rovině mysli

Snažte se věnovat různým uměleckým nebo tvůrčím aktivitám, při kterých můžete zcela vypnout svůj vnitřní dialog a ponořit se do proudu tvořivosti. Pokud si myslíte, že umění není vaše silná stránka, může postačit tichá meditace, psaní deníku vděčnosti nebo vědomá chůze, provázená vaším vnitřním úsměvem.

V tibetské tradici se říká, že každý člověk, kterého během tohoto života potkáte, byl někdy vaší matkou, a tak je i dobré k druhým přistupovat. 

Důležité je se snažit rozvinout vaše vyšší smysly, kterými disponujete. Bedlivě sledujte i své sny, ve kterých vás může navštívit váš spřízněný předek, mistr nebo zvíře jako průvodce.  

Co se týká vašich vztahů

V tibetské tradici se říká, že každý člověk, kterého během tohoto života potkáte, byl někdy vaší matkou, a tak je i dobré k druhým přistupovat. Bohatě však postačí, když se budete snažit zharmonizovat své vztahy s vaší původní rodinou a předky. Pokud s některými lidmi nejde vést rozhovor, napište jim dopis, kde upřímně vyjádříte svou bolest i touhu vztah zlepšit. Tento dopis můžete poslat nebo spálit, dle situace.

V rovině ducha

Nastává nádherný čas, kdy si můžete připomenout všechny malé i velké zázraky, kterým se vám za život dostalo. Ten první a nejdůležitější je život sám. Doporučuji najít si alespoň jednoho sympatického předka stejného pohlaví, jako jste vy, po straně vašeho otce i matky, abyste se napojili na příznivý proud síly, který vám může být v životě nápomocný. Pokud nikoho takového neznáte, použijte metodu rodinných konstelací, díky které se to může podařit.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem dostatečně vděčný za svůj život?
  • Jak bych se mohl spojit se svými předky?
  • Jsem sám se sebou spokojený?
  • Jsem dostatečně tvořivý?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se tancovat nebo hrát na hudební nástroj.
  • Rozvíjejte své vyšší smysly.
  • Veďte se deník vděčnosti.
  • Obohaťte svůj sexuální život.

Související…

Období Jelena připomíná, odkud jsme vyšli. Soustřeďte se na vlastní cestu
Robert Policar

foto: Freepik, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...