fbpx

Co se týče cyklistických doplňků, měli bychom v prvé řadě myslet na bezpečnost. Z toho důvodu by nám neměly chybět světla, reflexní prvky a blatníky na kolo

Zveřejněno: 22. 10. 2021

Ať už klasické kolo, nebo v poslední době velmi populární elektrokolo. Jízda na bicyklu patří u mnoha z nás k jedněm z nejoblíbenějších pohybových aktivit. Dostaneme se na čerstvý vzduch, a pokud neholdujeme závodnímu ježdění, během jízdy na kole si příjemně odpočineme. Pro zvýšení komfortu je dobré pořídit si základní sportovní vybavení. O které se jedná?

Pro pohodlí a bezpečí

Co se týče cyklistických doplňků, měli bychom v prvé řadě myslet na bezpečnost. Z toho důvodu by nám neměly chybět světla, reflexní prvky a blatníky na kolo. Naprosto nepostradatelným bezpečnostním prvkem je přilba, bez níž bychom vůbec neměli vyjíždět.

Nedílnou součástí jsou rukavice na kolo, jež zabraňují otlakům dlaní, puchýřům a mozolům během delší jízdy, zamezují výraznějšímu poranění při pádu.

S tím souvisí i vhodné cyklistické oblečení. Jeho nedílnou součástí jsou rukavice na kolo, jež zabraňují otlakům dlaní, puchýřům a mozolům během delší jízdy, zamezují výraznějšímu poranění při pádu.

Bavlna nestačí

Oblečení na kolo vybírejte podle použitého materiálu, který by měl být hlavně funkční. Ačkoliv je bavlna velmi příjemná, při delší projížďce je jako cyklistické oblečení nevhodná. Jelikož nasakuje pot, hrozí vám riziko prochladnutí. Oproti tomu dres na kolo z funkčního materiálu vám během jízdy dopřeje patřičný komfort.

Nebude vás omezovat v pohybu, je příjemný k pokožce, skvěle odvádí vlhkost, a navíc je vybaven řadou šikovných vychytávek. Jmenujme například kapsu na zádech, kam si můžete uschovat kapesníky nebo energetickou tyčinku. To samé splňují i kraťasy na kolo. Jim nechybí vložka z antibakteriálního materiálu pro pohodlné posezení a silikonové proužky udržující nohavice pevně na místě.

Výlety s batůžkem

Další nezbytnou výbavou kola jsou batohy na kolo nebo brašny. Menší brašny se uchycují pod sedlo nebo na řídítka. Slouží k uschování menších drobností, jimiž jsou klíče, mobil a peněženka. Batoh na kolo vybírejte dle objemu, prodyšnosti zádové části a možnosti vložení vodního vaku.

Související…

Trend cyklistů v ulicích jde nahoru i v Los Angeles. V Praze je ale ještě výraznější
Kateřina Hájková

foto: Depositphotos, zdroj: Singltrek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...