fbpx

Složení kosmetiky je někdy opravdový oříšek a ne každého baví si hrát na detektiva. S dobrou přírodní kosmetikou prostě nemusíte zkoumat zdraví škodlivé látky. A ani dělat kompromisy, co se týče péče o zdroje, ze kterých pochází

Zveřejněno: 20. 7. 2021

Přírodní kosmetika není jenom pro „lesany v batikovaném tričku“. Stává se čím dál více vyhledávanou komoditou i mezi těmi, kteří chtějí dopřát své pleti a pokožce tu nejlepší možnou péči. Protože ať už chceme nebo ne, nikdo nic lepšího, než je čistá příroda, nikdy nevymyslel a nevymyslí.

Jemná péče bez kompromisů

Složení kosmetiky je někdy opravdový oříšek a ne každého baví si hrát na detektiva. S dobrou přírodní kosmetikou prostě nemusíte zkoumat zdraví škodlivé látky. A ani dělat kompromisy, co se týče péče o zdroje, ze kterých pochází.

Síla rostlinných olejů a extraktů účinně bojuje také proti vráskám a dodá pleti potřebnou pevnost i pěstěný vzhled.

Můžete si vybrat funkční kosmetickou péči pro ženy, muže i děti. Bio kosmetika nabízí opravdu něco navíc. Efektivně si poradí se všemi typy pleti a při pravidelném používání prospěje celkovému vzhledu i stavu pokožky. Pokud si vyberete tu správnou, pomůže zatočit s akné, růžovkou, dermatitidou nebo suchou a loupající se pletí. Síla rostlinných olejů a extraktů účinně bojuje také proti vráskám a dodá pleti potřebnou pevnost i pěstěný vzhled.

Krásné vlasy bez chemie

Všichni toužíme po krásných a zdravých vlasech bez zbytečné syntetické zátěže. Ale je to vůbec možné bez silikonů, parabenů a umělých pěnidel? Ti, kteří svěřili svou hřívu přírodní kosmetice na vlasy, by mohli vyprávět své zkušenosti donekonečna. Ať už vás trápí roztřepené konečky, problém s lupy, mastnou nebo svědivou pokožkou hlavy, můžete se na přírodní sílu spolehnout opravdu bez obav. A pokud rádi experimentujete, určitě si v přírodní kosmetice na vlasy najdete přesně to, co vám bude nejlépe vyhovovat.

fotka 1 nuspring.cz

Slovenská kosmetika Mylo nabízí mýdla na pleť i celé tělo


Léto je navíc pro její vyzkoušení perfektním obdobím. Je totiž velmi příjemné si zabalit do kufru co nejméně kosmetiky, která je ale schopná pokrýt co nejvíce denních potřeb. Místo v kufru vám zaručeně ušetří třeba multifunkční tuhá mýdla nebo šampuky vhodné i pro tu nejjemnější pokožku. Můžete je využít na pleť, tělo i vlasy. Skvělé výrobky seženete u značek Ponio, Friendly Soap, Kvitok nebo Mylo. A vůbec nejlepší na nich je to, že opravdu dlouho vydrží. Pokud jedete pod stan nebo na hory a nemáte rádi přírodní tuhá mýdla nebo šampuky, zkuste si do batohu přibalit některý z bylinných prášků od Haaro Naturo. Neobsahují esenciální oleje a můžete je také použít jako multifunkční mycí prostředek na vlasy i tělo.

Pro zvýraznění vaší krásy

Hledáte spolehlivou dekorativní kosmetiku na celý rok? Chcete si být stoprocentně jisty výsledkem a spolehnout se na to, že oční stíny zůstanou tam, kde mají, že vás nezradí řasenka a že nedostanete alergickou reakci, když je to zrovna nejméně potřeba? Konvenční oční stíny a řasenky nadělaly okolo citlivého okolí očí mnoho neplechy. S bio dekorativní kosmetikou se starost o to, zda vám sedne, dokonale minimalizuje. Je barvená přírodními pigmenty, které jsou dobře snášené i alergičkami, a její výdrž je srovnatelná s konvencí.

fotka 2 nuspring.cz

Skvělou volbou přírodní dekorativky je např. značka Zuii Organic


Všechny ženy, které milují make-up a laky na nehty, by měly chtít to nejlepší složení kosmetiky, jež nezanechá nepříznivé stopy na jejich zdraví. Nikdo totiž nestojí o to, aby měl rty zvýrazněné rtěnkou s obsahem olova a dalších toxických látek nebo si lakoval nehty lakem s toluenem. Pokud si bez laků na nehty nedokážete představit svůj život, určitě se zaměřte na jejich přírodnější verzi. Budete příjemně překvapené nejen širokou škálou nabízených odstínů, ale také perfektní výdrží a přilnavostí. Ideální a cenově dostupnou volbou jsou laky od francouzské značky Avril Organic.

Lokální přírodní kosmetika a ti druzí

Přírodní kosmetika je skvělým pomocníkem pro ty, kteří jedou na vlně zero waste nebo se chtějí pokusit aspoň trochu snížit produkci nepotřebného odpadu ve své domácnosti. Lokální kosmetické značky poskytují výhody všem, kteří mají za cíl podpořit menší firmy a zároveň snížit dopad své každodenní kosmetické péče na životní prostředí.

Typickým příkladem oblíbeného lokálního výrobce pěstících produktů je značka Nobilis Tilia, která nabízí kvalitní přírodní kosmetiku za uživatelsky příznivé ceny. Pokud jste ji ještě nezkusili, podívejte se, co nabízí, třeba v e-shopu s přírodní kosmetikou, eko drogerií a zdravými potravinami NuSpring.cz, kde najdete také další osvědčené lokální značky, které vás příjemně překvapí krásnými vůněmi a zároveň nadchnou svojí bezchybnou účinností.

foto: Shutterstock a NuSpring.cz, zdroj: NuSpring.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...