fbpx

V koronavirové době jsou pro nás roušky součástí každodenního života. I když je většina z nás nosí nerada, můžou posloužit také jako skvělý designový doplněk. V této nelehké době se snaží celá řada firem rozšiřovat nabídku o speciální roušky s různými motivy nebo logy společností. Některé je dokonce vyrábí i na zakázku. Jedním ze specializovaných výrobců roušek je společnost Markysport.cz

Zveřejněno: 9. 4. 2021

Ochrana dýchacích cest byla vždy součástí zdravotnických zařízení a míst, kde docházelo k nadměrnému výskytu prachových částic nebo nebezpečných látek. Od začátku roku 2020, kdy se ve světě objevil virus covid-19, je povinné nošení roušek součástí každodenního života. Rouška by správně měla zakrývat část od kořene nosu a jít až po bradu, aby se docílilo bezpečné ochrany dýchacích cest. Jedná se o účinné zachytávaní kapének. Tato ochranná pomůcka musí být pravidelně vyměňována a v případě použití jednorázových roušek je důležité je ihned po návratu domů vyhodit.

Značně nižší ochranou disponují podomácku ušité roušky, které mohou být vyrobeny takřka z „jakéhokoliv“ materiálu. V tomto případě je rozhodně dobré kupovat ochranné pomůcky od výrobců, kteří na kvalitě rozhodně nešetří. Ať už se jedná o lékárny nebo výrobce, kteří uvádí u výrobků pouze kvalitní materiály.

Roušky jako marketingový tahák

Světle modré chirurgické roušky, které známe ze zdravotnických zařízení, už dávno vyšly z módy. Dnes jsou populární zejména designové roušky s jakýmkoliv potiskem. I z tohoto důvodu se většina firem „pustila“ do výroby ochranných pomůcek, které vypadají opravdu skvěle.

V nabídce Markysport jsou také výměnné filtry do roušek. Zajišťují 81% ochranu před viry. Vyvinuty jsou na Technické univerzitě v Liberci jako dostupná alternativa nanomateriálu.

Mezi výrobce, kteří roušky dotáhli k dokonalosti, patří společnost Markysport. V nabídce firemních roušek najdete nanoroušky s potiskem, roušky s potiskem Profi, roušky s potiskem Standard, multifunkční šátky s potiskem a výměnné filtry do roušek. Samozřejmostí je také výroba roušek s vlastním potiskem.

NANO roušky s potiskem

NANO roušky od Markysport jsou dodávány v různých barevných provedeních. Nanorouška velmi dobře a pohodlně zakrývá všechny dýchací cesty.

897x575

Kromě toho jsou tyto roušky dvouvrstvé, antibakteriální a opakovaně použitelné.

Roušky s potiskem Profi

Profi roušky jsou vyráběny v celé řadě různých provedení. Stejně jako NANO roušky jsou i Profi tvarované tak, aby skvěle padly. Jsou také dvouvrstvé, příjemné a mohou se prát na 60 stupňů.

Roušky s potiskem Standard

Jednovrstvé roušky Standard kombinují barevné provedení s různými nápisy a logy. Jsou skvěle tvarované tak, aby ochránily všechny dýchací cesty. Nabízí lehké provedení a možnost praní na 60 stupňů.

Multifunkční šátky s potiskem

Multifunkční šátky jsou využitelné jako bandana šátek, čelenka, maska, čepice nebo nákrčník. Jedná se o dobrou alternativu roušky. Vytvořena je z multifunkčního vlákna a výrobce nabízí širokou škálu různých barev. Možnost praní na 60 stupňů.

Výměnný filtr do roušky

V nabídce Markysport jsou také výměnné filtry do roušek. Zajišťují 81% ochranu před viry. Vyvinuty jsou na Technické univerzitě v Liberci jako dostupná alternativa nanomateriálu. Jsou jednorázové a tvarované podle roušek výrobce Markysport.

Roušky s vlastním potiskem

V případě požadavku na zcela vlastní motiv roušek je to velmi jednoduché. Stačí vyplnit poptávkový formulář nebo společnost kontaktovat mailem. Zdarma vám vytvoří grafický návrh a po jeho schválení jdou roušky do výroby. Výhodou je, že fantazii se meze nekladou.

Související…

Ze světa bizarních roušek: Od vuittonky přes vetřelce až po vulvu, nejlépe i s vůní
Klára Kutilová

foto: Markysport, zdroj: Markysport

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...