fbpx

Předškolák nebo začínající školák, který si od malička hraje na opraváře a spravuje titěrné věci nebo staví vysoké věže a stavby, nad kterými žasnete. Tohle by pro vás měl být impuls k tomu, abyste zapřemýšleli, jak tuto schopnost prohloubit, a zároveň mu ukázali koníček, který mu nejspíš vydrží celý život

Zveřejněno: 3. 3. 2021

Modely aut, modely letadel a vojenské techniky přitáhnou v různém věku každého člena mužského pokolení. Někdo má zálibu v tom dávat věci dohromady neboli kompletovat s jasným cílem. Někdo má zálibu v rychlých autech a kamionech nebo třeba v historii. Kdo má veškerou vojenskou techniku, letadla a k tomu figurky například z II. světové války, může s dostupnými knihami, kde jsou všechna historická fakta uvedena, tvořit rekonstrukce bitev, které byly reálně vedeny a kterých byly tyto bojové stroje účastny. Zkrátka kluk, který nemá zálibu alespoň v jednom z výše uvedených, není kluk, ale holka, i když nemusí být šikovný na ruce, aby zvládl skládat plastikové modýlky.

Čas, kdy byste měli začít rozpoznávat, že váš syn je šikovný a zručný a zároveň v tom má zálibu, je různý. Někdo může rozebírat hračky na prvočástice už od malička, jiného to chytne až na základní škole po návštěvě u kamaráda. Když ale uvidíte u svého malého syna, že se zájmem zkoumá „vnitřky věcí“ a s neuvěřitelnou trpělivostí je zase dává dohromady, je to jasné...

Koupí takového auta položíte základy jeho budoucímu koníčku, protože pro zapáleného modeláře jsou těžší a těžší modely výzvou.

Pak mu kupte model auta k sešroubování, který je takovým úvodem do světa modelů. Nemusíte mít strach, že se zraní šroubovákem, ten je u plastových skládacích modelů vždy součástí. Případně mu můžete pořídit i vlastní výbavu. Podívejte se na web chytryvyber.cz, kde zjistíte, co by nemělo chybět žádnému šikulovi.

Koupí takového auta položíte základy jeho budoucímu koníčku, protože pro zapáleného modeláře jsou těžší a těžší modely výzvou a navíc, jak bylo řečeno výše v článku, koníček modelářství se většinou snoubí s dalším koníčkem, proto je to oř na celý život.

Související…

Narodí se vám holka, nebo kluk? Zásadní je i to, kolik má otec bratrů, nebo sester
Kateřina Hájková

foto: Plastikové modely, zdroj: Plastikové modely

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...