fbpx

Hravé RC modely na dálkové ovládání jsou velmi propracované a nabídnou skutečně zajímavé možnosti využití. Velké oblibě se v poslední době těší například RC drony, se kterými se dají natáčet videa a pořizovat efektní snímky z ptačí perspektivy

Zveřejněno: 13. 2. 2021

Potřebujete sehnat dárek pro někoho, kdo má rád modely? V takovém případě se vám bude hodit následující článek, který je plný praktických tipů a rad, jak si co nejlépe poradit s výběrem toho správného dárku. Stačí si pouze promyslet, o jakou příležitost se jedná a co zhruba dotyčný ocení. Dobrá zpráva je, že sortiment je skutečně pestrý, takže jistě vyberete to nejlepší.

Hravé modely na dálkové ovládání pro děti

Na specializovaném internetovém obchodě zaměřeném na modelářské předměty najdete také nejrůznější hravé modely na dálkové ovládání pro děti. Ty mohou představovat skvělý dárek k Vánocům, narozeninám či jako odměnu za pěkné vysvědčení. Uvidíte, že radost z podobné věci bude skutečně velká a s takovou hračkou si dítě vydrží hrát velmi dlouho. Díky bohatému sortimentu navíc nebude otázka jak vybrat dárek natolik složitá.

Jako dárek tak můžete pořídit například vystřihovánky v podobě aut, strojů, staveb a mnoho dalšího.

Největší klasikou jsou auta na dálkové ovládání, kde máte na výběr ze skutečně velkého množství nejrůznějších značek, typů a variant. RC auta mohou být vybavena spalovacím nebo elektromotorem a jde o skvělý dárek nejenom pro menší kluky a holky, ale také pro jejich tatínky, kteří budou z podobného dárku jistě také nadšeni a stráví spoustu kvalitního času se svými dětmi během hraní.

Hodně zábavy si užijete také s tanky na dálkové ovládání, které se budou skvěle hodit k vojáčkům. Oblíbené jsou také lodě, se kterými si užijete plno zábavy na rybníku či ve vlastním bazénu. Největší šikovnost pro správné ovládání vyžadují letadla na dálkové ovládání, takže jsou vhodnější spíše pro o něco větší děti. Kromě toho existují i další RC modely, jako jsou nákladní auta, pracovní stroje nebo motorky na dálkové ovládání. Nakonec tak možná nebudete ani vědět, co konkrétně máte pořídit.

Kreativní hračky a papírové modely

Pro rozvíjení kreativity a manuální zručnosti u dětí mohou být dobrou volbou papírové modely pro skládání. Dítě se naučí pracovat s malými předměty a bude rozvíjet motorické dovednosti. Navíc jistě bude mít velkou radost z vlastního složeného modelu. V případě těchto skládacích modelů existují různé obtížnosti a téměř nekonečné spektrum nejrůznějších druhů a typů. Jako dárek tak můžete pořídit například vystřihovánky v podobě aut, strojů, staveb a mnoho dalšího.

Výborným dárkem pro rozvoj dovedností, přemýšlení a zároveň pořádnou porci zábavy pro děti, ale i dospělé mohou být například dřevěné stavebnice. Jejich výhodou je krásný přírodní materiál, se kterým se dobře pracuje, a sestavení nebývá nijak zvlášť složité. Další variantou pro větší dětí jsou elektro stavebnice. Výbornou zábavou jsou také autodráhy nebo létající draci, se kterými si nejvíce užijete hlavně v podzimních měsících a pomohou vytáhnout děti ven na čerstvý vzduch. Tipů na dárky pro menší i větší děti tak není nikdy dost.

Dárky pro dospělé modeláře

Modely ale v žádném případě nejsou jenom dárky pro děti. Na své si totiž přijdou i dospělí. Hravé RC modely na dálkové ovládání jsou velmi propracované a nabídnou skutečně zajímavé možnosti využití. Velké oblibě se v poslední době těší například RC drony, se kterými se dají natáčet videa a pořizovat efektní snímky z ptačí perspektivy. Dnešní moderní drony mají přitom miniaturní rozměry a nabídnou i v zásadě snadné ovládání, se kterým si poradí i začátečníci.

Dárky pro muže tak snadno pořídíte právě na specializovaném internetovém obchodě PeckaModel.cz zaměřeném na RC a plastikové modely.

Kromě dronů však můžete hravému dospělému udělat radost například auty, vrtulníky, letadly, tanky a podobně. I takové lodě na dálkové ovládání jsou velmi propracované a nabídnou na chvíli možnost převtělit se do role kapitána klidně i velkého zaoceánského parníku v některém měřítku. Pokud tedy má dotyčný, pro kterého vymýšlíte dárek, například větší domácí bazén nebo poblíž vhodnou vodní plochu, může být RC loď skutečně originálním a skvělým dárkem, který udělá radost a zabaví na poměrně dlouhou dobu.

Plastikové a sběratelské modely

Mnoho dospělých má zálibu ve skládání vlastních plastikových modelů. Taková činnost vyžaduje soustředění a cit pro detail, což má navíc uklidňující účinky například pro eliminaci stresu. Pokud někdo skládá modely, většinou se specializuje na jeden druh. To znamená, že například dává přednost modelům letadel, tanků nebo třeba lodí. Kromě stavby jednotlivých strojů se dají vytvářet i celé úžasné krajinky s postavami a mnoha zajímavými detaily, které pomohou vytvořit celou scenérii.

Oproti tomu sběratelské modely mohou být k dostání již ve složené podobě, takže jsou vhodné pro méně tvořivé lidi, kteří nemají dostatek času pro skládání vlastních modelů. Opět jde o kategorii plnou mnoha různých variant. Vybírat tak můžete zajímavé modely aut, letadel, lodí nebo například vláčky a celé prvky týkající se železnice. Zajímavé mohou být také pracovní stroje nebo vojenské figurky. Originální je i vesmírná technika a celá řada moderních přístrojů a vymožeností, které v podobě modelů vytvoří skutečně originální a maximálně jedinečný dárek hlavně ve chvíli, kdy se trefíte do vkusu dotyčného. Dejte si tak záležet a pečlivě si projděte jednotlivé kategorie na internetovém obchodě s dárky pro modeláře a všechny hravé lidi.

Dárky pro muže tak snadno pořídíte právě na specializovaném internetovém obchodě PeckaModel.cz zaměřeném na RC a plastikové modely. Nezapomeňte sledovat nejrůznější limitované edice a speciální vydání, která mohou být zvlášť zajímavá. Pro objevení toho správného dárku si také udělejte malý průzkum mezi tím, co přesně daný člověk upřednostňuje. Následně máte velkou šanci, že se trefíte do skutečně skvělého dárku, za který bude dotyčný maximálně vděčný.

Související…

Už nejen Barbíny. Ženy navrhují technické hračky pro holky
Rhea Krčmářová

foto: Pecka-Modelář, zdroj: Pecka-Modelář

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...