fbpx

S výběrem krásně vonícího parfému pomohou i dobře sepsané popisky u jednotlivých produktů. Pokud máte svou oblíbenou vůni, mohou vám její parametry a hlavní aromatické složky pomoci s výběrem nového parfému

Zveřejněno: 15. 12. 2020

Chcete pořídit krásný dárek a bojíte se, že špatně vyberete? V takovém případě se vyplatí vsadit na osvědčené a populární značky dámských parfémů. Mohou představovat také výbornou inspiraci pro pořízení nového parfému přímo pro vás, když přemýšlíte, který si vybrat. V článku najdete několik tipů a doporučení, jak si co nejlépe poradit s volbou perfektního parfému.

Dvě osvědčené parfémové klasiky

Občas se povede vytvořit parfém, který se stane skutečným oblíbencem. Výborným příkladem je například dámský parfém Boucheron Quatre. Tato krásná, živá a přitom velmi elegantní vůně má dřevité, ovocné i květinové tóny. Je tak velká šance, že se zalíbí případné obdarované.

Pro větší jistotu, že je váš výběr vůně správný, mohou pomoci i recenze. V nich se dozvíte, jestli vůně vydrží dlouho, nebo po pár hodinách vyprchá.

Další oblíbenou klasikou mezi dámskými vůněmi je Dolce Gabbana Light Blue, která představuje i díky známé značce jistotu kvality. Druhem se řadí mezi ovocné a květinové vůně a díky své svěžesti a lehkosti se výborně hodí hlavně do letních měsíců. Lehce smyslné tóny vůně totiž navozují atmosféru krásné dovolené někde u přímořské lokality.

Čtěte popisky u produktů

S výběrem krásně vonícího parfému pomohou i dobře sepsané popisky u jednotlivých produktů. Pokud máte svou oblíbenou vůni, mohou vám její parametry a hlavní aromatické složky pomoci s výběrem nového parfému.

Někdo totiž dává přednost květinovým vůním, kdežto jiní lidé vyhledávají spíše více kořeněné vůně. Prvním kritériem výběru by tak mohl být právě druh vybrané vůně. V bližším popisu se dozvíte hlavní použité složky.

S výběrem mohou pomoci recenze

Pro větší jistotu, že je váš výběr vůně správný, mohou pomoci i recenze. V nich se dozvíte, jestli vůně vydrží dlouho, nebo po pár hodinách vyprchá. V rámci hodnocení také vyniknou skutečně kvalitní produkty, které se vyplatí koupit, a máte u nich velkou jistotu, že nesáhnete vedle.

Související…

Parfumérka Kateřina Nováková: Přírodní voňavky škodí víc než syntetika
Klára Ponczová

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...