fbpx

Legendy 2019 – přijďte se podívat na auta za miliardu! Dalších 16 fotografií v galerii
Legendy 2019, výstava pro všechny milovníky aut, letos již po šesté.

Na víkendovém festivalu na Výstavišti v Holešovicích uvidíte nejdražší auta světa.

Zveřejněno: 17. 5. 2019

Velký nablejskaný bouráky prostě táhnou. Kdo z kluků by se aspoň trochu nezasnil při pohledu na obrázek legendárního Bugatti Chiron Sport, bondovského Aston Martin nebo třeba klasické formule Scuderia Toro Rosso? Tak – a teď si představte, že taková auta můžete vidět na vlastní oči.

Ikonické vozy a program pro celou rodinu

I letos tak budete mít příležitost, a to ode dneška 17. do neděle 19. května v areálu Výstaviště Praha v Holešovicích. Hlavním tématem jsou ikonické americké vozy, celkově bude možno vidět více než tisíc exponátů v hodnotě více než 1 miliardy korun. Kromě již zmíněných superaut také můžeme vidět legendární auto Ford Mustang, které v šedesátých letech bylo pro Američany symbolem dokonalého vozu. Na Výstavišti uvidíte jeho model Eleanor, ten se proslavil také v Hollywoodu – zahrál si ve filmu 60 sekund nebo ve slavném Bullitovi se Steve McQueenem v hlavní roli. 

Zatímco v pravém křídle Průmyslového paláce, které bude přejmenováno na Pavilon elegance, bude vystaveno 50 nejúžasnějších a skvostných aut, v levém křídle v Pavilonu zábavy bude probíhat doprovodný program.

Šestý ročník výstavy Legendy ale není jen o výstavě aut. Organizátoři celou akci koncipují spíše jako zábavný festival s programem pro celou rodinu. „Pravé křídlo Průmyslového paláce, které bude opět Pavilonem elegance, jsme zasvětili více jak padesátce těch nejúžasnějších a skvostných automobilů,“ říká Lubor Kos, ředitel Legend, a dodává: „Naopak levé křídlo bude Pavilonem zábavy, který je určen pro odpočinek, hry a poznání. Za tímto účelem zde bude množství herních simulátorů a další prvky zábavy. Nově se více zaměříme na Křižíkovu fontánu, spodní část Výstaviště je znovu věnována novinkám automobilek, desítkám klubů a také vloni úspěšné FMX Aréně. Letos však Petra Piláta a ostatní jezdce doplní na obří scéně také slavní bratři Podmolové.“

02 bugatti chiron sport

Bugatti Chiron Sport. Můžete vidět na vlastní oči již tento víkend.


Expozice automobilek

Samostatné expozice budou mít také jednotlivé automobilky. Mercedes-Benz, Subaru, Ford, Jaguar, Land Rover a další. Významné výročí 100 let od svého založení oslaví na Výstavišti francouzská značka Citroën. Unikátní lahůdku si připravila také japonská Toyota – na Legendách bude mít premiéru nový model Supra. Legendární sportovní model se na trh vrátil po 17 letech a letošní produkce je už vyprodaná. Po světové premiéře v americkém Detroitu a evropské premiéře na autosalonu v Ženevě se tak Toyota Supra ukáže konečně i českým fanouškům.

toyota supra 1 a v3

Toyota Supra 2019


Cenově zvýhodněné vstupenky jsou již v předprodeji na webu legendy.cz. Cena základního jednodenního vstupného na místě je 490 Kč, zlevněné vstupně 250 Kč pro děti nad 150 cm výšky a tělesně postižené s doprovodem. Děti do 150 cm výšky mají opět vstup v doprovodu dospělých zdarma. Možné je také navštívit slavnost pouze v pátek za cenu 390 Kč. Vzhledem k očekávanému velkému zájmu veřejnosti o zmíněnou automobilovou slavnost s limitovanou kapacitou parkovacích míst doporučuje její pořadatel návštěvníkům využití především prostředků MHD. V pátek bude slavnost LEGENDY otevřena od 14h do 20h, v sobotu od 9h do 20h a v neděli od 9h do 17h.

Více informací naleznete na webových stránkách Legend

Související…

Lidé autobusy prostě milují. V Letňanech se sešly tisíce jejich fanoušků
Tereza Hermochová

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...