fbpx

Petr Kučera představuje v unikátním podniku unikátní obrázky z pulsující Prahy první republiky

Zveřejněno: 15. 3. 2019


V úterý 19. března od 19 hodin můžete zajít na setkání s architektem Petrem Kučerou, který je velkým znalcem historické architektury a celoživotním obdivovatelem Prahy. Petr organizuje mimo jiné populárně naučné vycházky a jedna z nich ho nedávno zavedla do Štěpánské pasáže, mnohdy opomíjené unikátní památky funkcionalismu. Zde ho nadchl nově zrekonstruovaný prostor s názvem Swim, který už několik měsíců funguje jako bar, restaurace i noční klub.

neon 0460

Slovo dalo slovo a první společná akce nazvaná Praha elektrizující je tu. Vlastně se jedná už o druhé opakování, protože první termín byl během pár dnů beznadějně vyprodán. A na co se můžete těšit?

Swim je místem, kde se potkává nejčerstvější klubová hudba a progresivní kuchyně.

Petr vám přiblíží pozoruhodnou atmosféru elektrizujících třicátých let, kdy Praha zářila stovkami neonů a byla doslova pulzujícím srdcem i výkladní skříní Československa. Centrum ožívalo každou noc desítkami biografů a tančíren. Petrovo nadšené povídání doprovodí staré archivní fotografie. Ke slovu se však dostanou i novější architektonické skvosty, které v pražské historii zazářily.  

Přijď, jez a plav

Atmosféru navíc pozvedne dobová hudba a na baru Swimu vám namíchají speciální drink Neon. Závěr bude patřit unikátnímu krátkému němému filmu se záběry noční Prahy z konce dvacátých let, který Petr zkušeně a vtipně okomentuje.

Související…

Johanna Nejedlová: Proč otravný opilec v baru nikdy nebude sexy
Zdeněk Strnad

Pokud nejste velcí fanoušci historie a dáváte přednost současným živým místům a akcím, zastavte se prozkoumat Swim i kdykoli jindy. Kdykoli proto, že sem můžete přijít na snídani, oběd nebo večeři a pak klidně zůstat a protančit noc až do rána. Swim je totiž místem, kde se potkává nejčerstvější klubová hudba a progresivní kuchyně. Jejich motto ostatně zní: „Come, eat, drink, dance & swim.“ Více už neprozradíme, snad jen to, že dříve tu bývala prodejna perských koberců...

foto: Archiv autorky, zdroj: Swim

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...