fbpx

Jarní detox těla, do kterého se zamilujete 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Zbavte své tělo syntetických látek jednou provždy. Teď na jaře je ten nejvhodnější čas.

Zveřejněno: 11. 3. 2024

Používáte-li ještě, byť jen částečně, konvenční kosmetiku plnou konzervantů, parabenů a dalších nevhodných složek proces detoxikace těla Vás nemine. Přejděte kompletně na přírodní produkty. Přinese Vám to do života skvělý pocit a svěží pokožku celého těla.

Vaši pleť i tělo zbavíte syntetických látek

Po dlouhém používání klasické kosmetiky plné syntetických látek, konzervantů a parabenů, to může být pro pokožku trochu šok. Konvenční produkty jsou často postaveny na tom, že vytváří závislost a snaží se problémy maskovat. Přírodní kosmetika dělá přesný opak.

Podpoříte přirozené procesy v pokožce

„Přírodní kosmetika se snaží dostat pokožku zpět do rovnováhy a obnovit její schopnost regenerace. Pokožka produkuje přiměřené množství kožního mazu, není suchá ani mastná, rychle se hojí a obnovuje, kožní bariéra je pevná a odolná, pokožka se nepodráždí a předčasně nestárne,“ vysvětluje Marcela Kubátová, ředitelka české značky Onclé.

Přivede Vás to k ohleduplnosti k celému organismu

Kůže je největší orgán našeho těla a asi 60 % chemických látek, které se nanesou na pokožku, proniká přímo do krevního oběhu. Mohou pak způsobovat alergické reakce a zvyšovat riziko různých vážných onemocnění, poškození orgánů, nervové či hormonální soustavy.

oncle1

Čistá přírodní kosmetika je bezpečnou volbou, která pleti poskytuje komplexní péči bez nepříjemných vedlejších účinků. „Velká většina žen se rozhodne jít přírodní cestou ve chvíli, kdy se jim narodí miminko. Kladou si totiž otázku, které produkty jsou dostatečně šetrné pro pokožku novorozeněte. V Onclé jsme vyvinuli několik produktových řad. Dvě jsou určeny ženám a jedna nejmenším dětem již od narození,“ říká Marcela Kubátová.

Uvědomíte si, jak vše souvisí s životním prostředím

Často si to vůbec neuvědomujeme. Ale syntetické ingredience, ropné deriváty, minerální olej a parafín jsou ekologicky náročné na výrobu, biologicky nerozložitelné a toxické. Velké množství kosmetiky spláchneme s vodou ve sprše i umyvadle a znečisťujeme si životní prostředí. Při používání BIO produktů se s ničím takovým potýkat zkrátka nemusíme.

Přechod na přírodní kosmetiku

„Ve chvíli, kdy se rozhodneme přejít k přírodní péči o obličej i celé tělo spustí se čisticí proces. Naše kůže začne vylučovat usazené toxiny z hlubokých pórů a tělo se začne přizpůsobovat novému druhu péče,“ vysvětluje Marcela Kubátová z Onclé. Naše pokožka se může na přechodnou dobu mírně zhoršit. Je potřeba vytrvat a toto období vydržet. Konvenční kosmetika totiž často pleť čistí jen povrchově, nečistoty zůstávají v pórech, pleť se vysušuje a produkuje více mazu. Může být dočasně sušší, mastnější, citlivá, napjatá nebo s pupínky. Dejte jí čas, ať se nastartují a obnoví procesy, které tato kosmetika utlumila.

Jak si proces usnadnit

Kůže potřebuje na přechod cyklus 28 až 42 dní, aby si na novou péči zvykla. Pokud se nezlepší ani po 6 týdnech, zvolte vhodnější produkt dle typu pleti. Začněte s výměnou denně využívaných produktů a pak těmi občasnými. Méně často znamená více. Nenechte se nachytat lákavým balením a zavádějícími popisy a pečlivě čtěte složení. Přírodní šampon i mýdlo může méně pěnit a krém nemusí mít silikonově sametovou konzistenci. Nechte pleť přirozeně dýchat a užijte si její vitální vzhled.

Jakou značku přírodní kosmetiky vybrat

Na trhu je velký výběr vysoce kvalitních přírodních produktů. Špičková v tělové a intimní péči je právě česká značka Onclé. „Naše řada Biorganic je vyvinuta pro ženy, které si přejí žít s pocitem, že pro sebe a svou pokožku dělají maximum. V harmonickém složení najdete vzácné přírodní oleje jako je BIO šípkový, bavlníkový či jojobový a unikátní BIOLIN P, který podporuje přirozenou mikroflóru pokožky,“ vysvětluje Marcela Kubátová, která na produkty Onclé nedá dopustit a denně je používá.

Související…

Pryč s mýty o pitném režimu! Myslíte si, že stačí obyčejná voda? To se pletete
Anna Calve Novotná

foto: Onclé, zdroj: Onclé

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...