fbpx

Přírodní kosmetika z krámku, který voní 1 fotografie
zdroj: Ekokočka

Tou nejlepší volbou pro péči o tělo celé rodiny je přírodní kosmetika

Zveřejněno: 24. 1. 2024

Obsahuje totiž obrovské množství vitamínů, minerálů a organických živin. Díky tomu je šetrná k pokožce, neboť pochází z nejpřirozenějších přírodních zdrojů.

Kde nakoupit?

Kosmetika z čistě přírodních ingrediencí je označená certifikací. Budete tak mít jistotu, že neobsahuje žádná umělá barviva, silikony, parabeny a syntetické parfemace. Současně nebyla testována na zvířatech. Přírodní kosmetika zpravidla pochází z certifikovaných ekofarem, na nichž se pěstují přírodní zdroje. Při koupi kosmetiky byste proto měli dát přednost malosériové výrobě či domácí produkci. A ideálně podpořit české producenty.

Vše pod jednou střechou

Abyste nemuseli obcházet jednotlivé výrobce, je tu internetový obchod Ekokocka.cz, jenž má i malou kamennou prodejnu ve Vsetíně. Majitelka obchůdku veškeré produkty do nabídky pečlivě vybírá z malých dílen, kde se míchají z těch nejlepších bylinek, olejů a přírodních esencí. V nabídce proto naleznete pestrý sortiment mýdel, krémů, mastí, olejů, svíček atd.

Zaměřeno na péči o tělo

Voňavý obchůdek vám nabídce vše, na co si jen vzpomenete. Tuhá mýdla, peelingy, soli a oleje do koupele, tělová mléka, zubní pasty, sprchové gely, intimní kosmetiku, deodoranty, opalovací přípravky atd. Za zmínku jistě stojí tuhá mýdla ručně vyrobená v mýdlárně, která pro jejich výrobu sbírá bylinky v CHKO České středohoří. V těchto mýdlech nechybí lněný olej, jenž je známý pro své regenerační, hydratační a vyživující účinky.

Pro mladistvou pokožku

Odumřelé kožní buňky dokáže perfektně odstranit peeling, který může mít několik podob. Za vyzkoušená opět stojí přírodní tuhé mýdlo s obsahem filtrované mleté kávy Bio Fairtrade. Výsledkem pravidelné péče je hebká a pružná pleť, eliminuje se celulitida. Další možností provedení peelingu je houbička obsahující 100% přírodní organický kořen rostliny Konjac. Jeho hlízy se rozemelou, uvaří na kaši, kterou se naplní forma. Ta se následně upeče, usuší a zmrazí.

Proč používat oleje na vlasy?

Jelikož jejich speciální složení obnovuje strukturu vlasů, nedochází k jejich lámání a třepení konečků. Zároveň se eliminuje elektrizování a krepatění vlasů. Přírodní oleje na vlasy obsahují arganový, mandlový a rozmarýnový olej, které vrátí vlasům jejich lesk a vitalitu. Současně pečují také o vlasovou pokožku, v níž se tak vytváří optimální podmínky pro zdravý růst vlasů.

Tajemství přírodní dekorativní kosmetiky

V obchůdku Ekokočka naleznete též dekorativní kosmetiku na přírodní bázi. Příkladem je minerální matující make up, který pleť vyhladí a sjednotí její tón, zároveň snižuje sekreci kožního mazu a viditelnost pórů. Tento make up tvoří pouze přírodní složky, proto je mimořádně šetrný i k té nejnáročnější problematické pleti. Co se týče rtěnek, ty se mohou též pochlubit vyživujícím přírodním složením v podobě přírodních másel, vosků, olejů a vitamínu E. Rty nejen nalíčí, ale zároveň jim poskytnou tolik potřebnou hydrataci.

Ekologická domácnost

Ekodrogerie nesmí v přírodním obchůdku chybět. Naleznete tu jak pomůcky pro úklid, tak prací prostředky. Ekologickému úklidu domácnosti jednoznačně dominuje ocet, neboť dokáže perfektně odstranit vodní kámen, ničí plísně, bakterie, změkčuje vodu, odstraňuje zápach a umí hubit i plevel. Bílý kvasný ocet je oproti běžnému koncentrovanější, obsahuje 10 % kyseliny octové. Ocet tvoří skvělou dvojku s jedlou sodou, jež je označována za nejuniverzálnější ekologický čisticí prostředek. Je to všestranný čistič s překvapivým účinkem, a přitom je maximálně šetrná k životnímu prostředí i našemu zdraví.

Související…

Krása ještě neznamená štěstí v lásce. Dokonce je to spíš naopak
Tereza Hermochová

foto: Ekokočka, zdroj: Ekokočka

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...