fbpx

Zařiďte si vkusně svůj domov: Jaké jsou trendy pro rok 2024? 1 fotografie
zdroj: vidaXL

S příchodem nového roku přichází nejenom touha trochu obměnit interiér, ale také nové trendy, které by vás rozhodně neměly minout

Zveřejněno: 10. 1. 2024

Ať už chcete svůj domov obléct do nového kabátku nebo zatím jen hledáte inspiraci, ty hlavní interiérové vychytávky vám s radostí představíme.

Nenechte se mýlit, na interiéru záleží. Má totiž velmi výrazný podíl na tom, jak se doma celkově cítíme, jakou náladu máte. Pokud stále cítíte, že to doma "není ono", nezoufejte. Čas na obměnu přichází teď. 

Neutrální tóny

Přírodní odstíny kralují světem interiérového designu už nějaký ten pátek. Trendy béžová, kávová, korálová či světle hnědá dodají vašemu domovu útulný a hřejivý nádech. A pokud budete chtít tyto neutrální barvy trochu oživit, volte vzory. Puntíky, pruhy nebo patina bude slušet drobným textiliím i doplňkům, jako jsou dekorační polštářky, plédy, závěsy nebo ubrusy. 

Asymetrické tvary

Časy rovných linií a pravidelností jsou nenávratně fuč. Asymetrické tvary, to je to, oč tu běží. Narušte pravidelnost výraznými designovými kousky nábytku, které interiéru dodají nevšednost.

Nepravidelně tvarované nádobí, asymetrické desky stolů, asymetricky seskupené knihovny i výstřední dekorační polštáře mohou narušit všednost a upoutat pozornost každé návštěvy.

Moduly

Velmi populární je i modulární nábytek, který si můžete uzpůsobovat svým potřebám. Modulární gauče nabízí jako jednu z hlavních výhod variabilitu uspořádání. Můžete měnit jejich rozložení kdykoliv budete mít chuť a náladu. Pohovku můžete snadno rozšířit o další moduly, můžete jednoduše měnit rohovou varianu u pohovek ve tvaru L a využívat tak prostor o poznání efektivněji. A u sedaček to nekončí, modulární mohou být knihovny, kuchyňské linky i obývací stěny.

Upcyklace

Kvalitní matrace je potřeba mít nové a sobě na míru, to se rozumí. Kupovat si ale jinak pořád nové a nové věci už dávno netáhne. Víte co ale jo? Přece upcyklace! Šmejděníčko šmejdění po bazarech a nábytku z druhé ruky, kdy díky jednoduchým úpravám vdechnete nábytku či doplňkům nový život. Základní pravidlo je nevyhazovat, ale upotřebit to, co už doma máte. Můžete tak brousit, natírat, čalounit nebo lepit jako o život. 

Úložné prostory 

Pokud máte komoru nebo sklep, pak máte vyhráno. V případě, že úložných prostor máte doma jako šafránu, je ale potřeba hledat uložiště jinde. Domácí potřeby, zásoby potravin, úklidové prostředky či pomůcky na věšení a skládání prádla vyžadují více místa, ideálně aby nebyly na očích. K tomu vám pomohou vestavěné skříně, úložné regály nebo organizéry, které vám běžné skříně a police umožní využít na maximum. 

Nedostatek úložného prostoru můžete výrazně zlepšit právně vhodným skladováním. Nejdříve vytřiďte věci, které nepotřebujete. Ten zbytek, který si chcete ponechat, pak nezapomeňte efektivně uspořádat. Se skládáním oblečení i ručníků vám pomůže Marie Kondo, na ostatní domácí potřeby můžete využít organizéry na žehlicí prkna či koše na prádlo. 

Chytrá řešení 

Technologický pokrok nezastavíme, a vlastně proč bychom měli? V domácím prostředí totiž technologické trendy a vychytávky představují výrazně lepší životní komfort! Od automatizace domácích spotřebičů, personalizované systémy, které ovládají topení, klimatizaci či osvětlení, až po důmyslný bezpečnostní systém. Ovládat jednotlivé spotřebiče můžete jednoduše skrz váš telefon. A k tomu vám třeba virtuální asistentka Alexa zahraje oblíbenou písničku.

Související…

Je konec, zavři oči, odcházím. Jak se rozejít s někým, koho stále milujete
Michal Švehla

foto: vidaXL, zdroj: vidaXL

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...