fbpx

Světová topmodelka Pavlína Němcová se stala tváří nadčasové kolekce kožené módy Farah Kimia 2 fotografie
zdroj: Farah Kimia
Zveřejněno: 19. 10. 2023

Farah Kimia uvádí na trh svou novou podzimní a zimní kolekci s názvem The Timeless Collection. Mladá talentovaná návrhářka, jejichž modely z pravé kůže nosí i zpěvačka Dara Rolins nebo slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, si ke spolupráci tentokrát vybrala topmodelku Pavlínu Němcovou.

Módě propadla už odmalička. Když Farah Kimia, nadějná návrhářka s turecko-perskými kořeny, v roce 2021 založila svou vlastní značku, nezaváhala ani na minutu. Po několika letech se už coby poměrné významné jméno v oděvním průmyslu vrací na scénu s vlastní prémiovou kolekcí pro podzim a zimu 2023 nazvanou The Timeless Collection.

Součást kolekce tvoří kožichy, kabáty, bundy, saka i boty z pravé kůže. „Kvalita materiálů je pro mě velmi důležitá. I z toho důvodu jsem se rozhodla nepracovat s textilem, a místo něj jsem zvolila kůži a kožešinu. Kůže je přírodní materiál, který se pyšní svou pevností, pružností a odolností vůči opotřebení, takže vám vydrží po celé dekády.

fk campaign 4

Díky tomu jsou kousky z nejnovější kolekce takřka nesmrtelné a můžete je tak dědit po generace,” vysvětluje Farah Kimia, která sice vyrůstala v Česku, módu ale studovala například v Barceloně nebo Florencii.

Nová kolekce je tak synonymem pro nadčasovost, eleganci i ženskost, stejně jako její tvář Pavlína Němcová, jedna z nejúspěšnějších českých topmodelek zlaté éry modelingu devadesátých let. „Kolekce mě oslovila kvalitními materiály, ručním šitím i nestárnoucími střihy, které by měla mít v šatníku opravdu každá žena. Tyto kousky totiž nejenže nikdy nevyjdou z módy, ale dají se také nosit při jakékoliv příležitosti,” dodává Pavlína Němcová.

Mladá návrhářka také v nedávné době otevřela svou první prodejnu v centru Prahy. Její lokalita je přitom více než symbolická – obchod leží u Staroměstského náměstí, kde donedávna existovala ikonická značka kožešnictví Liska.

Související…

Miss musí být komplexním balíčkem. Je třeba nasadit dospělácké boty, říká úřadující Miss Czech Republic
Tomáš Svoboda

 

foto: Farah Kimia, zdroj: Farah Kimia

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...