fbpx

Christian Löffler & glorchestra rozezní pražské Rudolfinum 2 fotografie
zdroj: glorchestra

Nejen hudbou bude žít multižánrový projekt glorchestra, který se letos představí v prostorách pražského Rudolfina v rámci jedinečného večera už tuto sobotu. Hlavní hvězdou již beznadějně vyprodaného koncertu bude německý komponista a DJ Christian Löffler. Jeho vystoupení s Detect Ensemble bude předcházet neméně zajímavý program v podobě setkání a diskuse osobností nad fenoménem budovy Rudolfina z pohledu architektury, hudby a umění obecně.

Zveřejněno: 10. 10. 2023

Během uplynulých dvou ročníků se hudebnímu projektu s názvem glorchestra podařilo úspěšně etablovat na české festivalové scéně – spojení netradičních hudebních žánrů, které původně bylo uvažováno jako jednorázový projekt, se u fanoušků ujalo. Během let 2021 a 2022 navštívilo hudební tour po historických a kulturních památkách napříč Českem bezmála 18 tisíc fanoušků. A i díky nim se podařilo na vstupném vybrat téměř 3 milióny korun, které putovaly primárně na obnovu a rozvoj památek, které glorchestra navštívila.

Letos glorchestra pod značkou „powered by glorchestra“ startuje v bienálním formátu, kdy se tradiční turné napříč Českem představí jednou za dva roky a střídat se bude s nabitým programem v rámci jediného večera s exkluzivními hosty. I tentokrát věnují organizátoři výtěžek z akce na dobročinné účely.

Christian Löffler uzavře v rámci glorchestry své evropské turné Parallels

Po vyprodaných koncertech v Pařížské filharmonii, hamburské Elbphilharmonie, londýnské St. Johns At Hackney-Church nebo bruselské Henry Le Boef Hall zakončí na koncertě v Rudolfinu Christian Löffler své turné nazvané Parallels. Na něm se diváci v Dvořákově síni přenesou daleko do historie a zpět do současnosti díky moderní interpretaci raritních starých nahrávek.

christianloffer press picture s

Christian Löffler.


Rudolfinum jako fenomén napříč uměním s Vladimirem 518

Hudebnímu programu bude předcházet v Sukově síni diskuze čtyř rozdílných osobností nad jedním propojujícím tématem, a tím je fenomén budovy Rudolfina, se svým rozsáhlým dobovým a kulturním kontextem. Architektura, umění, klasická hudba, dobová politika a společnost, to vše s přesahem do 21. století.

glorchestra v číslech

  • 2 ročníky (2021 a 2022)
  • 14 zastávek
  • 17 466 návštěvníků
  • 2 966 600 Kč putovalo na obnovu kulturních a historických památek i oblastem zasaženým ničivým požárem v Hřensku
  • v roce 2023 se glorchestra představuje poprvé jako bienální projekt, 3. ročník tak odstartuje jedinečným koncertem s doprovodným programem v pražském Rudolfinu.

Veškeré dění a zajímavosti z příprav letošního ročníku mohou příznivci netradičních hudebních spojení sledovat na sítích instagram, facebook nebo webu glorchestra.cz.

Související…

Simon Emmerson: Nejlepší hudba vzniká v otevřených, tolerantních společnostech
Zdeněk Strnad

foto: glorchestra, zdroj: glorchestra

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...