fbpx

Pozvánka na HumbookFest 2023 1 fotografie
zdroj: Humbook

Pozvánka na HumbookFest 2023

Zveřejněno: 6. 10. 2023

HumbookFest je spousta skvělýho na jednom místě a pojede se opravdu celý den. Vstup se totiž otevírá už v 9:00. Času na bloumání po prostoru přitom nebude moc, protože první část programu, autogramiáda zahraničních autorů, začne už v 9:30. Od té chvíle se v různých sektorech festivalu rozjede program na plný pecky. Na hlavní stage se během dopoledne dozvíte například o „Fantastických životech autorů fantasy“, kde o účinkující rozhodně nebude nouze. Můžete se těšit třeba na Pavla Bareše, Lucii Ortegu, Vladimíru Šebovou, Radka Starého nebo Alžbětu Bílkovou.

Bavíme-li se o programu, kromě autogramiád a vystoupení spousty úžasných a relevantních autorů proběhne i cosplay contest. Pokud zrovna tato informace zahrála na vaši notu, nesmíte tam chybět! Mimo to ale návštěvníky festivalu čeká i řada záživných workshopů, kde si na své přijdou i fanoušci Harryho Pottera při výrobě vlastních, nefalšovaných ministerských huláků. Pokud ale svět čar a kouzel není úplně váš šálek čaje, můžete si například přiblížit proces tvorby vlastní komiksové postavy se zkušeným výtvarníkem a animátorem Viktorem Svobodou.

Ptáte se, jak se na jeden festival může vtěsnat tolik aktivit najednou, aniž by vznikl nepříjemný a matoucí chaos? Odpověď je jednoduchá a neméně praktická – festival Humbook totiž nabídne celkem tři stage. Každý na Humbooku tím pádem bude mít možnost najít si to své pravé ořechové, a užít si tak festival do poslední kapky.

Festival je svým programem i obsahem letos velmi hojný a my vás tímto zveme, abyste se k tomuto každoročnímu zážitku s námi přidali. Každý si festival jistě užije po svém, ale my vám můžeme slíbit, že ať už se na Humbooku rozhodnete zabavit jakkoliv, nebudete večer odcházet s pocitem lítosti – právě naopak. Ozvěna tohoto bezva zážitku ve vás zarezonuje tak, že už vám zbyde jen těšit se na další ročník.

Související…

Pět tipů na (prozatím) nejlepší knihy roku 2023
Kateřina Johana Pekárková

foto: Humbook, zdroj: Humbook

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...