fbpx

BDSM: Svět rozmanitých praktik 2 fotografie
zdroj: Deposit Photos

Lidé praktikující BDSM se těchto her a praktik účastní dobrovolně, ať už z důvodu sexuálního vzrušení, intimity, emocionálního propojení nebo prozkoumávání vlastních hranic, fantazií a tužeb.

Zveřejněno: 19. 7. 2023

BDSM je zkratka, která zahrnuje širokou škálu sexuálních praktik a her, které se zaměřují na mocenské vztahy, dominanci, submisi a sadomasochismus. Zahrnuje to nejen fyzické aspekty, jako je bondage, výprask a svazování, ale také ty psychologické, jako je kontrola, dominance a poslušnost. 

BDSM nabízí mnoho benefitů pro ty, kteří to praktikují. Jedním z hlavních důvodů, proč lidé do BDSM vztahů a her vstupují, je vzrušení, které může být pro některé jedince silně erotické. V rámci bezpečného a dobrovolného prostředí mohou lidé prozkoumávat své sexuální touhy a fantazie, čímž si mohou rozšířit svou sexuálitu a objevit nové způsoby vzrušení. BDSM také umožňuje budovat důvěru a lepší komunikaci ve vztazích, protože je založeno na dohodách a respektu jednoho k druhému. To může přinést zlepšení intimních vztahů i mimo BDSM.

Potěšení pro každého

Pokud bychom si chtěli přiblížit, co patří mezi konkrétní praktiky, tak bychom se mohli zařadit například wax play, ponyplay, femdom, CFNM (Clothed Female, Naked Male) a ballbusting. Každá z těchto praktik má své specifické charakteristiky a zaměření.

m shutterstock 650272543

Wax play je forma BDSM, při níž se horký vosk nebo olej pomalu a opatrně kape na tělo submisivního partnera. Pro některé je to způsob, jak zažít příjemný pocit tepla, zatímco pro jiné to může být prožít bolest, která je vzrušuje.

Ponyplay je hra, která se inspiruje chovem koní a je zaměřena na vytváření role mezi dominantním a submisivním partnerem. Submisivní partner se stává poníkem nebo koněm a může nosit oprátku, postroj nebo dokonce ocas, který imituje ten koňský. Tato praktika může sloužit jako forma úniku ze všední reality a pro některé je to způsob, jak vyjádřit jejich podřízenosti nebo dominance.

Femdom, zkráceně Female Domination, je praktika, při které žena přebírá roli dominantní partnerky. Může zahrnovat různé aktivity, od verbálního ponižování a výprasku po bondage a sexuální zneužívání. Femdom může sloužit k prozkoumání a vyjádření ženské síly, dominance, kontroly a sexuální fantazie.

CFNM, neboli Clothed Female, Naked Male, je scénář, ve kterém je muž nahý před ženami, zatímco ony zůstávají oblečeny. Tato praktika často slouží k posílení pocitu ponížení a vzrušení z exhibicionismu u submisivního muže. Může se odehrávat v různých kontextech, od soukromých domácích her po veřejná BDSM setkání.

Ballbusting je praktika zaměřená na fyzické potrestání nebo sexuální stimulaci mužských genitálií. Může zahrnovat kopání, rány nebo mačkání mužských varlat. Pro některé lidi je to forma dominantní kontroly nebo podřízenosti. Tato praktika bývá součástí femdomu.

BDSM je rozmanitý svět plný různých praktik a her, které mohou sloužit jako prostředek pro zlepšení a prozkoumání své vlastní sexuality, intimity a emocionálního propojení. S odpovědným přístupem a porozuměním může BDSM přinést potěšení a obohacení do života těch, kteří se rozhodnou vstoupit do této komunity.

Související…

Chcete opepřit svůj intimní život? Vyzkoušejte techniku Karezza
Milada Kadeřábková

foto: Deposit Photos, Shutterstock, zdroj: Dobrý Privát

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...