fbpx

Chůzí či během pro jistější budoucnost dětí 2 fotografie
zdroj: DEJME DĚTEM ŠANCI

Běhám pro děti. Projekt neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI, jehož výtěžek je určen na podporu dětí a mladých lidí vyrůstajících v dětských domovech, se letos koná již po deváté.

Zveřejněno: 13. 6. 2023

Zapojit se do něj můžete dokonce dvakrát, a to registrací do online projektu Běhám v celé ČR, která probíhá od 1. do 30. června a účastí na sportovně-zábavné akci Běhám v parku na Pankráci. Ta se koná v neděli 18.6. od 13 hodin. 

V Praze na Pankráci bude pro návštěvníky připraven kromě běhu na 1 km, který odstartuje ikona české atletiky, ambasadorka projektu a patronka DEJME DĚTEM ŠANCI Bára Špotáková, bohatý doprovodný program v podobě sportovních disciplín pro malé i velké, skákací hrad, malování na obličej, foto koutek, hudební vystoupení kapel The Drops v čele s Vláďou Hronem, Docela kapela i dětí z dětských domovů, občerstvení a další atrakce.

Dejme dětem šanci

Kompletní informace o projektu najdete na www.behamprodeti.cz, kde se můžete rovnou zaregistrovat. Nemusíte podávat závratné sportovní výkony, stačí jít třeba na procházku 😊. Důležité je, že tím pomůžete někomu, kdo to potřebuje. Přesně podle hesla projektu – „Vítězem je každý, kdo pomáhá!“. Navíc každý zaregistrovaný účastník postupuje do slosování tomboly o hodnotné ceny. Pomáhat dětem vás může bavit!

m dds park na pankraci 139

Bára Špotáková vysvětluje, proč pomáhá právě dětem z dětských domovů: „Pamatuju si, když jsme se s mámou přestěhovaly z Jablonce do Prahy, jak jsem si připadala ztraceně a bylo mi smutno. Ten pocit osamělosti a ztracenosti ve velkém městě, když jste bez peněz a nikoho nezajímáte, si pořád pamatuju. Děti z dětských domovů život takhle vyplivne do studeného světa a ony nemají mámu nebo někoho blízkého, kdo je obejme a řekne jim: ,To bude dobrý´. Když jsem začala mít úspěch ve sportu a šťastně se zamilovala, řekla jsem si, že když toho člověk tolik dostává, měl by se i dělit s těmi, které štěstí spíš obchází. V té době mě oslovila Míša Chovancová, zakladatelka DEJME DĚTEM ŠANCI a spolupráce byla na světě.“

DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. poskytuje komplexní pomoc dětem a mladým dospělým vyrůstajícím v dětských domovech na území celé ČR. Zároveň nabízí lidem možnost podpořit konkrétní dítě z dětského domova takovou formou, která je pro něj přijatelná po stránce lidské i finanční. V současné době DDŠ spolupracuje s 50 dětskými domovy a ve svých projektech má zařazeno průběžně více než 250 dětí.

Od roku 2011 podpořila více než 4 500 dětí částkou přesahující 63 milionů Kč. Více informací naleznete na www.dejmedetemsanci.cz.

DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. je držitelem značky „Prověřená veřejně prospěšná organizace“.

Související…

Snad všechny případy zneužívání dětí zahrnují grooming, varuje psycholožka
Kateřina Hájková

foto: DEJME DĚTEM ŠANCI, zdroj: DEJME DĚTEM ŠANCI

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...