fbpx

Trendy odstínů rtěnek 2023: Jak vybrat vhodný? 2 fotografie
zdroj: Makeup

Jaro je ideální čas na experimenty, zejména pokud jde o vyzkoušení výrazných a šťavnatých odstínů. A pokud nejste připraveni barvit si vlasy na modro nebo nosit fuchsiové šaty do práce, pak můžete vyzkoušet výrazné odstíny rtěnky. Právě tento jeden maličký akcent může změnit váš image. Jak ale vybrat odstín, který dokáže zvednout náladu a bude vám slušet?

Zveřejněno: 20. 3. 2023

Jaro je ideální čas na experimenty, zejména pokud jde o vyzkoušení výrazných a šťavnatých odstínů. A pokud nejste připraveni barvit si vlasy na modro nebo nosit fuchsiové šaty do práce, pak můžete vyzkoušet výrazné odstíny rtěnky. Právě tento jeden maličký akcent může změnit vaši image. Jak ale vybrat odstín, který dokáže zvednout náladu a bude vám slušet?

Nyní kosmetický trh nabízí nekonečné množství produktů na rty s různými texturami - od lehkého poloprůsvitného tintu až po hutnou sytou matnou rtěnku. Online obchod MAKEUP nabízí široký sortiment nejlepších rtěnek od různých značek, například Maybelline SuperStay Matte Ink, Bourjois Rouge Edition Velvet Lipstick, Yves Saint Laurent Rouge Volupte Shine aj. Barevná škála je naprosto obrovská, proto ideální odstín doporučujeme vybírat podle svého barevného typu a nálady. Nebojte se experimentovat! V našem článku vám řekneme, jaké odstíny budou letos v teplém období na vrcholu popularity.

Fuchsie

Výrazný, křiklavý a velmi zajímavý odstín, který je lepší nenosit do kanceláře. Ale na rande, večírek s přáteli, procházku nebo jen tak pro zlepšení nálady se docela hodí. Vyberte si matné a třpytivé textury, pokud chcete vytvořit výrazný akcent, a pokud dáváte přednost klidnějším variantám líčení, pak se perfektně budou hodit tinty a lesky.

Vínový

Zpravidla je tento odstín doporučován pro podzimní období. Ale v roce 2023 se vínová rtěnka může nosit na jaře i v létě. Nejlepší rtěnky ve vínovém odstínu jsou už delší dobu velmi oblíbené i na módních přehlídkách značek Versace a Chalayan. Pamatujte si, že nejlépe vypadá s minimalistickým líčením - sjednocený tón pleti, nalíčené řasy a černé linky.

m shutterstock 2274290417

Správně zvolený tón rtěnky zdůrazní vaši image. (zdroj: Shutterstock)


Červený

Ano-ano, věčná klasika, která nikdy neztratí svou aktualitu. Test rtěnek prokázal, že v roce 2023 měly byste obrátit pozornost na červenou rtěnku klasické šarlatové barvy. Rtěnky s oranžovými nebo růžovými podtóny raději odložte. Šarlatová rtěnka udělá na rtech výrazný akcent a ušetří čas, protože vypadá skvělé i s minimalistickým líčením očí. V tomto případě je však velmi důležité pamatovat si, že červená rtěnka vyžaduje dokonale hladké rty a také bezchybně bílé zuby. 

Tmavé odstíny

Skvělý trend pro ty, kteří milují tmavé rty. Švestkový je zajímavou kombinací červené a fialové. Používají ho přední vizážisté. Je nejlepší takové rtěnky nanášet poklepávacími pohyby, abyste dosáhly přirozenějšího efektu. Můžete použít jak lesklou, tak matnou rtěnku. Pokud však dáte přednost matné textuře, doporučujeme okraje rtů pečlivě obkreslit konturovací tužkou ve stejném odstínu. Tmavě hnědý odstín je ideální pro ty, kteří mají tmavou nebo opálenou pleť. 

Zdůrazní nejen tón pleti, ale také vám umožní vytvořit trendy image ve stylu devadesátých let. Letos je zvlášť aktuální kombinace lesklé hnědé rtěnky s tmavě hnědou tužkou. Doporučujeme kombinovat takový make-up s vintage šperky a trendy linky neobvyklého tvaru. Tmavě fialový je jedním z hlavních trendů letošního roku. Pokud je vaším úkolem vytvořit neobvyklý a poutavý vzhled na focení nebo tematickou party, vyberte si nejlepší rtěnku v tmavě fialové barvě. Hodí se k makeupu v odstínech růžové a vypadá harmonicky na plných i tenkých rtech. Chcete-li svému make-upu dodat ještě více kouzla, použijte na pleť a vlasy třpytky nebo kamínky.

Nude

Béžová rtěnka je skvělou volbou pro každodenní nošení. Bude se hodit ke každému outfitu, takovou rtěnku můžete klidně nosit i do kanceláře. Perfektní pro “make-up bez make-upu”. Přední vizážisté doporučují zvolit nude rtěnku o 1-2 tóny tmavší, než je přirozená barva rtů.

Související…

Ájurvédský šéfkuchař: Přivítejte jaro a vylaďte si organismus v ájurvédském duchu
Gary Wright

foto: Makeup, Shutterstock, zdroj: Makeup

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...