fbpx

Jaké boty tuto zimu nosit? Zjistěte nejžhavější trendy sezóny 2 fotografie
zdroj: Answear

Představujeme nejsilnější trendy a nadčasovou klasiku, kterou lze s úspěchem zkombinovat s vaším zimním šatníkem nejen letos, ale klidně i v dalších sezónách

Zveřejněno: 16. 1. 2023

Zimní sezóna 2022/2023 je tady. Jaké styly a barvy budou v následujících měsících nejoblíbenější? Které trendy už známe z minulých sezón a čím nás překvapí?  V sezóně podzim-zima 2022/2023 lze očekávat konsolidaci současných trendů. Návrháři letos odvážně kombinují klasiku se současným designem, inspiraci hledají v 70., 80. a 90. letech. Přichází módní návrat do minulosti a reinterpretace známých trendů, což může být pro mnohé velkým překvapením.

Přestože v následujících měsících nebude nouze o nadčasovou klasiku, nejmódnější boty na podzim a zimu budou vysoké a masivní. Designéři v nich chtěli cítit ducha minulých desetiletí. Jedním z trendů, který známe z minulých sezón, budou tlusté podrážky a hluboké drážky. Kvalitní plast funguje skvěle i v náročném terénu. Díky tomu je extrémně univerzální.

Masivní podrážka skvěle kontrastuje s typicky ženskými prvky oblečení, jako jsou šaty v boho stylu nebo vzdušné sukně s orientálními vzory. Toto je nabídka pro ženy, které mají rády neokoukané kombinace. Trendy budou i nadále Converse boty různých barev a střihů.

Kozačky a kotníkové boty z módy jen tak nevyjdou

Samozřejmě nesmíme zapomenout na klasické kozačky a kotníkové boty, které jen tak z módy nevyjdou. Kotníkové boty na Answear.cz najdete v kolekcích mnoha značek.

kozacky a kotnikove boty z mody jen tak nevyjdou

zdroj: Answear


Dámské zimní boty ale nejsou jen kozačky a kotníkové boty s tlustou podrážkou. Jsou to také zateplené sneakersy, které už několik sezón triumfují. Letos můžete vidět v ulicích největších světových metropolí nejčastěji boty ve stylu 90. letech a ze začátku 21. století, tedy masivní sportovní boty inspirované pracovní obuví. Například boty se silnou podrážkou a kovovým leskem si oblíbili módní návrháři a trendsetteři. Je to moderní, lehce kosmická variace na klasické chelsea botky. V této oblasti se nemusíte bát experimentovat. Právě naopak.

Dámské zimní boty jsou především kozačky, holínky, workery a sněhule. Jedním z největších hitů sezóny podzim-zima 2022/2023 jsou ponožkové boty, tedy modely se svrškem připomínajícím punčochové kalhoty nebo dlouhou ponožku. Díky tomu, že těsně přiléhají k lýtku, vytvářejí iluzi druhé kůže. Jsou vhodné nejen pro majitele dlouhých a štíhlých nohou. Ponožkové kozačky lze kombinovat s elegantními i ležérními stylizacemi. Kozačky nad kolena s textilním svrškem jsou bezpochyby hitem sezóny podzim-zima 2022/2023. Ponožkové kozačky jsou ležérní alternativou klasických kožených kozaček. Tyto boty se díky gumičce snadno nazouvají i vyzouvají. Textilní svršek perfektně sedí na noze. Jedná se o model, který dokonale zeštíhluje lýtka. Vybrat si je můžete rovněž na Answear.cz.

foto: Answear, zdroj: Answear

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...