fbpx

Co udělat, abyste se mohli pyšnit krásnou pletí, vlasy a nehty? 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Vnější vzhled hodně napovídá o tom, jak o sebe žena pečuje. Zřejmě každé z nás záleží na tom, abychom se cítily a vypadaly dobře. A nejvíce se to projevuje na pleti, vlasech či nehtech, které jsou vizitkou každé ženy. Věděli jste, že si je můžete udržovat v kondici i díky kolagenu?

Zveřejněno: 23. 12. 2022

Pokud máte slabé, lámavé nehty, problémovou pleť a vaše vlasy volají o pomoc, může za tím být řada příčin. V první řadě je třeba si ověřit, zda jste zdravotně v pořádku. V případě, že ano, může být příčinou nedostatek minerálů a vitamínů, špatný životní styl nebo stres. Zpomalte, upravte si svůj jídelníček a popřemýšlejte, jak byste svůj organismus mohli podpořit, aby měli vlasy, nehty a pleť vše, co potřebují.

Například kolagen je pro pleť, ale také pro vlasy a nehty klíčový. Je to základní stavební bílkovina, která spojuje buňky a tvoří strukturu pleti. Pokud je pokožka celého těla dostatečně zásobena kolagenem, i vlasy a nehty jsou silnější a krásnější.

Účinky, které jsou vidět

A jelikož lidský organismus si kolagen tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku, v určitém momentě je vhodné mu ho začít dodávat. Vysvětluje dermatoložka Jana Molčanová z kliniky Medoderm: „Z hlediska estetické dermatologie je kolagen důležitý pro zachování pevné a pružné pokožky, zdravých nehtů a vlasů. Ve středním věku jsou tyto výživové doplňky nepostradatelnou zbraní v prevenci stárnutí kůže, nehtů, kloubů a šlach. Zejména po 40. roce života je vhodné užívání doplňků stravy s obsahem kolagenových peptidů.“

Kvalitní kolagen na vlasy a pleť v bioaktivní formě pomáhá posílit strukturu pokožky, zlepšit elasticitu pleti, pomáhá oddálit první vedlejší znaky stárnutí, jako jsou vrásky, posiluje vlasové kořínky a tím ovlivňuje růst silnějších a krásnějších vlasů. Nehty si také berou živiny z pokožky a zdravá kůže produkuje krásnější a pevnější nehty. Jak ale najít nejlepší kolagen na trhu, který je tak prosycen značkami a produkty? Takový, jehož užívání má opravdu viditelný efekt?

Kolagen ve formě výživového doplňku obsahuje štěpený kolagen ze živočišných zdrojů, po štěpení vznikají kolagenové peptidy. Ty by měly mít zachovanou potřebnou strukturu, aby byly bioaktivní a pro lidské tělo využitelné. Při výběru kolagenového doplňku se proto dívejte na složení: měl by být bioaktivní, hydrolyzovaný za studena, 100% čistý bez příměsí a ve formě prášku. Jednotkou v této oblasti je u nás stále český produkt Inca Collagen, který se získává z mořských ryb enzymatickým štěpením. Jedná se o štěpení za studena, při kterém se dbá na zachování bioaktivity peptidů, a navíc Inca Collagen není dochucený, jsou to jen čisté kolagenové peptidy z ryb v prášku.

Takto vzniká produkt, který skutečně účinkuje. Důkazem je množství pozitivních recenzí, jelikož Inca Collagen za 7 let existence má již přes 200 tisíc spokojených zákazníků:

  • „Užívám třetí balení, cítím zlepšení pevnosti nehtů a vypadávání vlasů ustoupilo.“ Dana Tomčányová
  • „Kolagen užívám už asi 2 roky. Lepší pleť, nehty, vlasy. Prostě po kolagenu je žena krásnější.“ Andrea Findová-Holeková

Samozřejmě, pro pěknou pleť, vlasy a nehty je třeba užívat také dostatek vitamínů, zejména vitamíny D, E a C, vitamíny skupiny B a minerály, jako je železo, zinek či selen. Udržovat si vedle toho zdravé stravování a životní styl je pro vaše tělo základ. Tak, aby i dlouhodobé užívání Inca Collagen mělo silný efekt a abyste mohli naplno pocítit účinky mořského kolagenu na vlastní pleti, vlasech a nehtech.

Související…

Chcete mít hezčí pleť, cítit se dobře a lépe spát? Masturbujte
Komerční článek

foto: Incacollagen*-, zdroj: Incacollagen

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...