fbpx

Od živé Velké ceny, na jejíž výsledek budou fanoušci Formule 1 čekat, až po IAA Show, přinášíme přehled nejdůležitějších událostí nadcházejících měsíců

Zveřejněno: 19. 8. 2022

Velká cena Belgie – 28. Srpna 2022, Circuit de Spa-Francorchamps, Spa, Emoce a sázení na sport

Seriál Formule 1 pokračuje na konci srpna Velkou cenou Belgie ve Spa-Francorchamps. Pro návštěvu hovoří celkem 3 důvody: jednak Belgie není zase tak daleko a ke konci léta by mohlo jít o příjemný výlet. Druhým důvodem je možnost vidět šampiona minulé sezóny a horkého favorita závodu i celého letošního seriálu, Maxe Verstappena. Fanoušci Formule 1, kteří se věnují sázení na sport, vědí o čem je řeč, protože momentální kurz na Verstappenovo vítězství k 11. srpnu 2022 činí 1,93,  přičemž druhé největší šance bookmakeři přisuzují Charlesi Lecrecovi (3,90). Bývalý suverén okruhů,ale v posledních letech skomírající Lewis Hamilton má kurz 6,60. Zdá se, že je dopředu rozhodnuto, ale otázka, je jak se belgicko-nizozemský pilot vyrovná s tlakem domácího prostředí.

pixnio 206455 3800x2356

zdroj: Pixnio


A třetí důvod, proč vyrazit na Velkou cenu Belgie? Jak je všeobecně známo, existuje velká šance, že cirkus F1 bude na belgické půdě působit naposledy. Jak víme, v oběhu jsou dva potenciální kalendáře na rok 2023. Francouzsky mluvící média hovořila se zdrojem, který oba kalendáře sám viděl. Na prvním – nejpravděpodobnějším – chybí Belgie. Místo toho jsou v něm zařazeny Velké ceny v Las Vegas a Jihoafrické republice, Kataru a Číně.

Druhá verze Spa-Francorchamps obsahuje, ale chybí v ní Čína. Kvůli pandemii koronaviru stále není jisté, zda budou Číňané schopni závod v roce 2023 uspořádat. Pokud se jim to opět nepodaří, bude volné místo přiděleno Belgii. V tom případě se světla v Ardenách rozsvítí pravděpodobně 10. září 2023.

Veletrh užitkových vozidel IAA Show – 20.–25. září 2022, Hannover, Německo

Přestože více fanoušků a příznivců si najdou veletrhy a výstavy zaměřené na osobní automobily a případně motocykly, i sektor užitkových vozů si jistě zaslouží pozornost. Užitkové vozy přitom neznamenají pouze obří tahače a vymazlené dodávky se spoustu vychytaných technologí, které ulehčují každodenní práci.

Veletrh v Hannoveru je jedna z nejdůležitějších přehlídek automobilového odvětví. K vidění budou užitkové vozy, autobusy, nákladní vozidla nebo přívěsy, ale na své si přijdou také odborníci na logistiku a vybavení garáží. Vystavovat své produkty se chystá více než 1 700 výrobců a dodavatelů ze 40 zemí světa. V minulých letech na tuto akci každoročně přišlo více než 240 000 návštěvníků.

Na výstavišti v nádherném německém městě se tak odehraje nejdůležitější evropská událost v oblasti nákladní automobilové dopravy a užitkových vozidel. Návštěvníci se také mohou těšit na spoustu inovativních řešení, která mají pomoci snižovat emise a nebudou ani samořiditelná vozidla a také vozidla s alternativním pohonem. Pokud plánujete návštěvu, nezapomeňte si s předstihem zajistit ubytování, protože Hannover bývá v tuto dobu skutečně nabitý.

Prague Car Festival 2022 – 29.–31. Října – Praha-Letňany

Mezi výčtem nemůže chybět ani největší automobilová a motocyklová akce ve střední a východní Evropě, která se jako každý rok chystá odehrát v pražských Letňanech. Na sklonku měsíce října se na ploše více než 30 000 m2 představí neuvěřitelné množství jedinečných dvoustopých i jednostopých vozidel. Půjde o zajímavé historické stroje, sportovní vozidla a také upravené vozy.

debilni auto

zdroj: pxhere


Příznivci historie motorismu se mohou těšit na originální expozici vývoje automobilů a motocyklů z doby před 2. světovou válkou až po dnešek. Chybět nebudou ani doprovodné akce v podobě tuningové expozice BSR Tuning Expo, výstavy závodních vozidel Eset Cup Racing Expo a přehlídka historických automobilů a motocyklů Glasurit Classic Expo.

Tuningová přehlídka BSR Tuning Expo slibuje ukázku více než 500 originálně upravených vozidel, z nichž hlavní slovo budou mít sportovní vozy a auta z USA. Eset Cup Racing Expo kromě výstavy závodní techniky přinese také možnost setkání a besed s více než 150 kapacitami z oblasti automobilových i motocyklových závodů. A na historickém Glasurit Classic Expo se zase můžete těšit na dražby historických vozidel či promítání tematických filmů.

Související…

Čtvrtek Zdeňka Strnada: Když říkáme pandemie obezity, není to nenávist k tlustým
Zdeněk Strnad

foto: Shutterstock, Pixnio, pxhere, zdroj: Betano

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...