fbpx

Máte v okolí kamarádku, známou nebo kolegyni, která právě čeká potomka, nebo je čerstvou maminkou? Vybrat neokoukaný dárek může být občas pěkný oříšek. Plenkových dortů, chrastítek a dupaček nejspíše dostane s velkou pravděpodobností několik. Co ale věnovat něco originálního, navíc z dílen šikovných českých řemeslníků? Máme pro vás tajné tipy, které potěší jak maminku, tak miminko!

Zveřejněno: 10. 8. 2022

Kolotoč nad postýlku z přírodních materiálů s vlněnými husičkami

Věděli jste, že rozvíjet dětskou představivost a smyslový rozvoj je možné už od útlého věku? Zavěšený kolotoč nad postýlkou s poletujícími husičkami značky Kotoloč je skvělým nápadem nejen pro smyslový rozvoj miminka, ale také pro lepší uspávání. Pomáhá stimulovat jejich pozornost a rozvíjet prostorové vnímání. Po natažení strojku se hračka pomalu otáčí a přehrává ukolébavku, která děťátku pomáhá poklidně usnout.

kolotoc nad postylku z prirodnich materialu s vlnenymi husickami kotoloc

Kolotoč nad postýlku z přírodních materiálů s vlněnými husičkami. (zdroj: Kolotoč)


Bukový držák vznikl v malé truhlárně na Moravě, zatímco zavěšené hračky jsou ručně šité z té nejměkčí merino vlny od českého výrobce. Krásný ručně vyráběný kolotoč naleznete na e-shopu www.kotoloc.cz za 2 490 Kč.

Kojící polštář MAXI MÉĎA HNĚDÝ

Praktický pomocník nejen k podložení novorozence, ale také jako opora zad a rukou maminky. Kojící polštář a mantinel do postýlky českého výrobce Matýsek poskytne notnou dávku pohodlí jak mamince v době těhotenství, tak miminku po narození.

kojicipolstar

Kojící polštář MAXI Méďa hnědý. (zdroj: Matýsek)


Má multifunkční využití, zatímco dítěti dodává pocit bezpečí, ženám pomáhá od bolesti krku a zad nebo namožených svalů. Těhotenský a kojící polštář Matýsek o velikosti 205 cm naleznete na e-shopu www.polstarnakojeni.cz za 1 599 Kč

Muchláček z biobavlněného beránka

Děti uklidňuje, když si před spaním mohou něco muchlat ve svých maličkých ručkách. Ideálním dárkem je proto praktický a roztomilý muchláček značky Kotoloč. Ručně šitý společník má na konci bavlněné poutko, na které můžete připevnit dudlík nebo kousátko. Je vyroben ​​z biobavlněného beránka s certifikací GOTS, s ohledem na životní prostředí splňující ty nejpřísnější bezpečnostní kritéria.

muchlacek z biobavlneneho beranka kotoloc

Muchláček z biobavlněného beránka. (zdroj: Kolotoč)


Také obal je plně recyklovatelný a nenajdete na něm jediný kousek plastu. Usínáček je možné prát v pračce na 40 °C a sušit jak na prádelní šňůře, tak v sušičce. I po pravidelném praní bude stále jako nový, tedy jemný a nadýchaný. K dostání na e-shopu www.kotoloc.cz za 290 Kč.

Tip: Uložte muchláček do vaší postele ještě před narozením děťátka a až se narodí, bude mu heboučká dečka připomínat vaši vůni a bude se cítit klidnější.

Hryzátko ve formě medvídka

Když se kloubou první zoubky, vyplatí se mít po ruce hryzátko. Pokud bude mít navíc tak krásný design jako to z dílny českého výrobce Ababu, potěší jistě nejen miminko, ale i novopečenou maminku. Kousátko je ideální v době, kdy dítě trápí zuby i dásně. Dřevěné hryzátko působí antibakteriálně a oproti plastovým je vyrobeno z čistě přírodních materiálů.

hryzatko

Hryzátko ve formě medvídka. (zdroj: Ababu)


Hravé uši odvádí pozornost nemluvněte od bolesti. Potah je možné snadno vyvléknout a znovu vyprat. Zadní strana z bambusového heboučkého froté je přirozeně antiseptická a zároveň super savá, tedy odolná proti vlhkost při ocucávání. K zakoupení na e-shopu www.ababu.cz  za 380 Kč.

Lněný kapsář, čokoládový

Od narození přes první krůčky až po školku. Lněný organizér vyrobený lokálně a šetrně k životnímu prostředí bude růst s vaším děťátkem. Kapsář lze jednoduše zavěsit na postýlku a uložit do něj všechno, co potřebujete mít hned po ruce. Starší děti si do něj zase mohou schovat své oblíbené hračky a plyšáky.

lneny kapsar cokoladovy kotoloc

Lněný kapsář čokoládový. (zdroj: Kolotoč)


Len je přirozeně hypoalergenní materiál, odolný, ale zároveň jemný a čím déle ho budete používat, tím bude měkčí, jemnější a příjemnější na dotek. Praktický a zároveň půvabný organizér o rozměrech 49x29x19 cm najdete na e-shopu www.kotoloc.cz za 590 Kč.

{související}

 

 

foto: Shutterstock, Kolotoč, Matýsek, Ababu, zdroj: Media List

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...