fbpx

Jaké by měly být módní dámské boty? Přehled nejzajímavějších návrhů na léto 1 fotografie
zdroj: Modivo

Jestliže chcete být v letošní letní sezóně in, bude to chtít i kvalitní dámské boty. Že nevíte, jaké to jsou? Nezoufejte. Na následujících řádcích si prozradíme, podle čeho boty na léto vybírat, abychom byly neodolatelné. Čtěte a nechte se inspirovat s námi!

Zveřejněno: 29. 7. 2022

Chceme-li jít s dobou, měly bychom se zaměřit na stylové prodyšné boty z přírodních materiálů. Co se týče modelů dámské obuvi, budou v kurzu zejména dámské baleríny, espadrilky nebo lodičky. In pak budete i v plážových žabkách nebo v pohodlných sandálech. Ty by měly mít protiskluzovou podrážku. Záleží pak i na tom, kam se chcete s obuví vydat.

Do sportovních outfitů můžete zařadit také mladistvé sneakersy. Ty mohou mít vyšší kotníčkovou i nízkou podobu. K šatům a k sukním pak ženy i dívky ocení sandály na podpatcích. Módní budou i kousky na platformě. Letní dámské boty mohou mít i dekorativní prvky. Líbit by se vám mohly blyštivé kamínky, které snadno sladíte i s vašimi stříbrnými nebo se zlatými šperky. Dále můžete zdobení sladit i s kovovým řetízkem vaší kabelky. S takto postaveným outfitem v létě doslova zazáříte!

Jaká kritéria by měly splňovat dámské boty na léto?

Dámské boty na léto by měly být dobře odpružené, aby zvládly dostatečně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Také by měly mít vaše letní boty prodyšný svršek. Díky němu se vám nebudou potit chodidla ani v tropických dnech. Vybíráte-li si sandály, bude dobré, když budou disponovat polstrovanými pásky.

 

Praktické polstrování vám zaručí, že se vám nebudou pásky zařezávat do chodidel. Už žádné nepříjemné otlačky! Do letní obuvi si pak můžete koupit i speciální obuvnické osvěžovače nebo ochranné vložky. Tím výrazně prodloužíte životnost vaší trendy letní obuvi.    

Jaké barvy, vzory, motivy a materiály dámské obuvi budou letos v kurzu?

V letošní letní sezóně budou hrát prim přírodní a pastelové odstíny barev. Meruňkové, oříškové i krémové letní boty tak budou dobrou volbou i pro vás. Vyhýbat se pak nemusíte ani černé nebo bílé klasice. Černá a bílá jsou barvy univerzální a z módy nevychází. Vkusně je tak sladíte i s pestrobarevným oblečením. Bílé letní dámské boty pak můžete zakomponovat i do svěžích celobílých outfitů.

Zaměříme-li se na vzory a motivy, budou módní ty květinové a zvířecí. Romantické duše mohou sáhnout po drobných kvítcích i maxi květech. Milovnice extravagance pak jistě ocení tygrované, zebrované nebo leopardí letní obuv. Nebojte se experimentovat! Je však důležité, abychom se řídily módním pravidlem, které říká, že hladké patří k hladkému a strukturované zase k strukturovanému. Tím se váš outfit vkusně sjednotí a nebude působit chaoticky.

Podle materiálů pak můžeme dámské letní boty dělit na syntetické a přírodní. V posledních letech vedou na plné čáře přírodní kousky. A není se čemu divit. Jsou odolné, vysoce módní a v neposlední řadě i tzv. udržitelné. Udržitelný způsob života již propagují ty největší módní světové značky. Je tak z čeho vybírat. Pro inspiraci se můžete podívat např. i na sprandi obuv. Jistě si s nabízených kousků vyberete ten pravý pár obuvi na léto i vy!     

Související…

Dopřejte si siestu. Spaní přes den není jen pro mimina
Oldřich Pospíšil

foto: Modivo, zdroj: Modivo

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...