fbpx

Zkuste netradiční šampon na vlasy 2 fotografie
zdroj: Deposit Photos

Šampon na vlasy nemusí mít pouze tekutou variaci. Jestli vám nevyhovuje konzistence vláčnější, vyzkoušejte tuhou obměnu šamponu. Jaké jsou jeho přednosti?

Zveřejněno: 23. 6. 2022

Šampon na vlasy v lahvičce je klasika a v podstatě není vyloženě nikdo, komu by tato forma ze zdravotních důvodů nevyhovovala. Pokud někdo zvolí tuhou variaci, je to spíše z praktických důvodů: zatoužíte po změně nanášení, nebo si ho třeba chcete vzít na dovolenou. Tuhý šampon na vlasy je skladnější, jeho užití je rychlejší a vydrží déle než klasická lahvička. A také šetří životní prostředí, protože není použito tolik plastu. Proto když hledáte tuhý šampon, většinou jej vyrábí společnosti, jimž záleží na životním prostředí.

foamie shake your coconuts organicky tuhy sampon pro normalni vlasy

Tuhý šampon Foamie Shake Your Coconuts (zdroj: Notino)


Jednou z nich je i Foamie. V nabídce najdete vlasovou i tělovou péči, která je produkována bez plastů, čímž je šetrná k životnímu prostředí. Foamie si zakládá na ohleduplnosti k přírodě a zvířatům, ve složení naleznete jen ekologické složky. Mýdla jsou veganská, tudíž se hodí i pro ty, kteří mají citlivou kůži. I když se jedná o přírodní složky, jsou velmi účinné, vlasy i kůži vyčistí, krásně voní a můžete si dopřát spoustu variací. Skvělý je například tuhý šampon Foamie Shake Your Coconuts, který zanechá vlasy jemné, Aloe You Vera Much zase usnadňuje rozčesávání.

Známá je i značka Nature Box, ta nabízí Avocado Oil tuhý šampon. Je skvělý v boji proti roztřepeným konečkům. Navíc obsahuje 100% za studena lisovaný avokádový olej, který je nadopovaný cennými vitaminy a antioxidanty. Zkuste i vy tuhý šampon. Jeho nanášení je praktické, rychlé a i přes svoji jinou konzistenci vytváří bohatou pěnu a účinně čistí pokožku hlavy, myje vlasy a dává jim lesk, sílu a krásu.

foto: Deposit Photos, Notino, zdroj: Notino

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...